Η «πλατινένια πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ -Δείτε βίντεο

Για του Βρετανούς θεωρείται το παραδοσιακό τους έδεσμα και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πουτίγκα «Lemon Swiss Roll & Amaretti» με κρέμα λεμόνι, ζελέ, πλούσια σαντιγί και θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι της κειμενογράφου Τζέμα Μέλβιν (Jemma Melvin), είναι η νικήτρια του «Platinum Jubilee Pudding», ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια που πήραν μέρος στο πρωτότυπο διαγωνισμό του παλατιού. Ανακηρύχθηκε η επίσημη πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας.

Η Μέλβιν, η οποία κατάγεται από το Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε ότι «αυτό το συγκεκριμένο γλυκό είναι φόρος τιμής σε τρεις γυναίκες: στη γιαγιά μου, στη νταντά μου και στη Βασίλισσα. Η γιαγιά μου με έμαθε να ψήνω, μου έμαθε τα πάντα από την αρχή. Το χαρακτηριστικό πιάτο της νταντάς μου ήταν πάντα ένα Τράιφλ - συνηθίζαμε να την αποκαλούμε "Βασίλισσα των Τράιφλς". Και η Βασίλισσα έφαγε επιδόρπιο λεμονιού στο γάμο της».

Η νικήτρια ανακοινώθηκε από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλλα, σε τηλεοπτική εκπομπή και λίγο αργότερα οι διοργανωτές δημοσίευσαν τη συνταγή στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ