Η «μάχη» της Celine Dion με το σύνδρομο Stiff Person: «Κανένα φάρμακο δεν είναι αποτελεσματικό», λέει η αδερφή της

Η αδελφή της Celine Dion, Claudette Dion, ενημέρωσε για την υγεία της τραγουδίστριας, μετά τη διάγνωση του συνδρόμου Stiff Person (SPS), που την ανάγκασε να ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία της.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Le Journal de Montreal» (μέσω του SheMazing), η Claudette δήλωσε ότι την 55χρονη Celine φροντίζει η αδερφή τους Linda, ενώ συνεργάζεται στενά με ερευνητές που ειδικεύονται στη σπάνια πάθηση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

«Δεν μπορούμε να βρούμε κάποιο φάρμακο που να λειτουργεί, αλλά το να έχουμε ελπίδα είναι σημαντικό», αποκάλυψε η ίδια. «Ειλικρινά πιστεύω ότι χρειάζεται, κυρίως, ξεκούραση. Πάντα προσπαθεί να είναι η καλύτερη και κορυφαία. Κάποια στιγμή, η καρδιά σου και το σώμα σου προσπαθούν να σου πουν κάτι. Είναι σημαντικό να το ακούσετε», ανέφερε η Claudette Dion.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Το σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS) χαρακτηρίζεται από κορμική δυσκαμψία, η οποία επεκτείνεται στα κεντρομελικά σημεία των μυών. Οι πάσχοντες προσλαμβάνουν λορδωτή ή κυφωσκολιωτική θέση κατά τη βάδιση. Κατά τα αρχικά στάδια, οι ασθενείς εμφανίζουν άλγη στη ράχη και την οσφύ (η περιοχή της ράχης μεταξύ του θώρακα και των γλουτών), διαταραχές ύπνου και αίσθημα αιφνίδιας κόπωσης, επιδεινούμενα κατά την έντονη συναισθηματική φόρτιση. Η βάδιση του ασθενούς καθίσταται σταδιακώς δυσχερέστερη και αδύνατη στα τελικά στάδια και παράλληλα εμφανίζονται διαταραχές της κατάποσης, της φώνησης και επώδυνες μυϊκές συσπάσεις. 

Ωστόσο, η διάσημη τραγουδίστρια, σύμφωνα με την αδερφή της, «ακούει όσο το δυνατόν περισσότερο τους κορυφαίους ερευνητές στον τομέα αυτής της σπάνιας ασθένειας» και η οικογένεια δεν χάνει την ελπίδα της ότι η τραγουδίστρια κάποια στιγμή θα επιστρέψει στη σκηνή και στις συναυλίες που τόσο αγαπά. «Η ερμηνεία της είναι έμφυτη, είναι πειθαρχημένη σε κάθε τομέα της ζωής της», πρόσθεσε η Claudette.

Όταν δεν μπορεί να μιλήσει ιδιαιτέρως με τη Celine, η Claudette ενημερώνεται για την υγεία της από τη Linda, η οποία ζει πλέον με την τραγουδίστρια στο σπίτι της στο Λας Βέγκας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Οι θαυμαστές της τραγουδίστριας στάθηκαν αμέσως στο πλευρό της, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της λόγω των προβλημάτων υγείας της τον Μάιο. Προηγουμένως είχε αναβάλει τις προγραμματισμένες συναυλίες της, αφού μοιράστηκε δημόσια τη διάγνωσή της τον Δεκέμβριο του 2022.

Πηγή: skai.gr