Μετά τον Χάρι, μετακομίζει στις ΗΠΑ και ο «δευτερότοκος» της Δανίας, πρίγκιπας Ιωακείμ

Για... βιοποριστικούς λόγους, θα αναλάβει ακόλουθος της αμυντικής βιομηχανίας στην Δανική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Μετά την απόφαση της βασίλισσας Μαργκρέτε Β΄ της Δανίας ν΄αφαιρέσει από τα παιδιά του δευτερότοκου γιου της, πρίγκιπα Ιωακείμ τους βασιλικούς τίτλους, το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας με την οικογένειά του μετακομίζουν στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Ιωακείμ θα αναλάβει νέα θέση υπό το Υπουργείο 'Αμυνας ως ακόλουθος της αμυντικής βιομηχανίας στην Δανική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, όπου ο Πρίγκιπας ...θα βοηθήσει τα επόμενα χρόνια στην ενίσχυση της συνεργασίας της αμυντικής βιομηχανίας με τις ΗΠΑ και τον Καναδά». Σημειώνει επίσης ότι: «o Πρίγκιπας Ιωακείμ και η οικογένεια του θα μετακομίσουν στην Ουάσινγκτον το καλοκαίρι του 2023».

Τα τελευταία χρόνια ο Δανός γαλαζοαίματος ζει στο Παρίσι με την δεύτερη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαρί και τα δύο τους παιδιά ενώ στην Κοπεγχάγη παραμένουν τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο με την κόμισσα Αλεξάνδρα.

Πέρσι τον Οκτώβριο, η Μαργαρίτα ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, ο Νικολάι 23 ετών και ο Φέλιξ 20 ετών (από τον πρώτο του γάμου), ο 13χρονος Χένρικ και η Αθηνά, 10 ετών, δεν θα αποκαλούνται πλέον πρίγκιπες, από την 1η Ιανουαρίου. Θα κρατήσουν μόνο τον τίτλο του «κόμη του Μονπεζά», από το όνομα του γαλλικής καταγωγής παππού τους, του βασιλικού συζύγου Χένρικ ο οποίος έξι μήνες πριν από τον θάνατό του προκάλεσε σκάνδαλο δηλώνοντας ότι δεν θέλει να ταφεί μαζί με τη βασίλισσα.

Η βασίλισσα της Δανίας δεν αφαίρεσε τους τίτλους από τα τέσσερα παιδιά του πρωτότοκου γιου της και διαδόχου πρίγκιπα Φρέντερικ, ο οποίος εκτελεί προσωρινά χρέη αντιβασιλέα λόγω της χειρουργικής επέμβασης που υπεβλήθη η μητέρας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Δανία