Brad Pitt-Angelina Jolie: Την κατηγορεί ότι «ενορχήστρωσε» εχθρική εξαγορά του οικογενειακού τους αμπελώνα

Ο ηθοποιός κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του ότι πούλησε το μερίδιό της σε έναν Ρώσο ολιγάρχη, παρά την προφορική συμφωνία τους 

Ο Μπραντ Πιτ κατακεραυνώνει την Αντζελίνα Τζολί υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί «εχθρική εξαγορά» του οικογενειακού τους αμπελώνα στη Γαλλία. Το Château Miraval είναι ένας αμπελώνας στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας, ο οποίος ανήκε από κοινού στο πρώην ζευγάρι και έκτοτε έχει γίνει το επίκεντρο της διαμάχης τους. 

Ο ηθοποιός κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του ότι πούλησε το μερίδιό της σε έναν Ρώσο ολιγάρχη, παρά την προφορική συμφωνία τους να μην πουλήσουν το μερίδιό τους χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου. Σύμφωνα με νέα έγγραφα, η Πιτ δήλωσε ότι η Τζολί και η πρώην επενδυτική της εταιρεία, η Nouvel, οργάνωσαν μια «εχθρική εξαγορά της επιχείρησης», σύμφωνα με το «The Blast».

«Η Jolie και η Nouvel είχαν την υποχρέωση να μην πουλήσουν το μερίδιό τους χωρίς τη συγκατάθεση του Μπραντ», αναφέρεται στην έκθεση. «Ωστόσο, το έκαναν κρυφά, μέσω μιας υποτιθέμενης πώλησης στην Tenute del Mondo, μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Ρώσο ολιγάρχη, Yuri Shetler. Οι εναγόμενοι επιχείρησαν εχθρική εξαγορά της επιχείρησης». 

Ωστόσο, η Αντζελίνα Τζολί «ρίχνει» το γάντι στον Μπραντ Πιτ, δηλώνοντας ότι οι ενέργειες του πρώην συζύγου της ήταν επιπόλαιες και κακόβουλες. Το τελευταίο κεφάλαιο σε αυτή τη μακροχρόνια διαμάχη έρχεται λίγο αφότου ο Πιτ κατηγορήθηκε ότι συμπεριφέρθηκε σαν «οξύθυμο παιδί» για την πώληση του αμπελώνα, που το ζευγάρι αγόρασε το 2008. 

Ο Πιτ κατηγορήθηκε, επίσης, ότι ξόδεψε εκατ. δολάρια σε έργα «ματαιοδοξίας» του στον αμπελώνα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός στούντιο ηχογράφησης και της ανακαίνισης της πισίνας, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε η πρώην επενδυτική εταιρεία της Τζολί, Nouvel.

Οι δικηγόροι της Τζολί χλεύασαν τον ηθοποιό, επειδή αυτοσυστήνεται ως οινοποιός, υποστηρίζοντας ότι «ασχολείται με ψευδαισθήσεις, όχι με χώμα και σταφύλια».

Η μάρκα κρασιού που δημιούργησε το πρώην ζευγάρι, με τη βοήθεια του οινοποιού Marc Perrin, τους έχει αποφέρει περισσότερα από 16 εκατ. δολάρια σε κέρδη, σύμφωνα με τους FT. Το ζευγάρι χώρισε το 2016.

«Κατά τη διάρκεια των ετών που φέρεται να επένδυσε στην επιχείρηση, ο ηθοποιός γύρισε και εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες, για να μην αναφέρουμε ότι έκανε αμέτρητες διαφημιστικές εμφανίσεις, ταξίδεψε με τζετ σε όλο τον κόσμο για πρεμιέρες ταινιών και συμμετείχε σε πάρτι του Χόλιγουντ», αναφέρεται στην κατάθεση της εταιρείας που εκπροσωπεί την Τζολί. «Αν και αναμφίβολα επισκέφθηκε τους αμπελώνες για να θαυμάσει τη δουλειά των Γάλλων εργατών, που στην πραγματικότητα έκαναν την επιχείρηση επιτυχημένη, ο Πιτ δεν είναι αμπελουργός».

Πηγή: skai.gr