Πωλείται το εμβληματικό Wave House στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια για 49,5 εκατ. δολάρια

Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Harry Gesner σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1950 και έκτοτε άλλαξε τρεις φορές χέρια

Εδώ και ένα μήνα έχει βγει στην αγορά ένα από τα πιο γνωστά beach houses στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια -  το εμβληματικό Wave House. 

Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1950 από τον οραματιστή Harry Gesner και έκτοτε άλλαξε τρεις φορές χέρια. 

wave

Τελευταίος του ιδιοκτήτης ήταν ο Mo Ostin - ο επί δεκαετίες διευθυντής της δισκογραφική Warner Brothers Records και σπουδαίος συλλέκτη έργων τέχνης ο οποίος απεβίωσε πέρυσι. 

Οι κληρονόμοι του πουλάνε τώρα το διάσημο παραθαλάσσιο σπίτι με τα 6 υπνοδωμάτια και την απίστευτη θέα στην… εκπληκτική τιμή των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, 49,5 για την ακρίβεια. 

Ο αρχιτεκτονικός μύθος λέει ότι την περίοδο που ο Gesner συνελάμβανε την ιδέα της κατοικίας, κατασκήνωνε στην τοποθεσία για πολλές ημέρες παρατηρώντας το «πήγαινε - έλα» των κυμάτων. Λέγεται μάλιτσα ότι έκανε τα σχέδια της σπιτιού, σημειώνοντάς το πάνω στην ιστιοσανίδα του με ένα μολύβι γυαλιού. Οραματίστηκε το Wave House να επεκτείνεται στα κύματα, να γίνεται στην πλημμυρίδα ένα με το νερό και να έχει γραμμές οροφής που προεξέχουν μοιάζοντας με κύματα που σπάνε.

Μαζί με το Wave House πωλείται και το διπλανό Sandcastle House - ένα μικρό σπιτάκι που σχεδίασε επίσης ο Gesner και σε αυτό έμενε με την οικογένειά του - στην τιμή των  27,5 εκατ. δολαρίων. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAUS of T (@haus_oft)

Ο γιος του διάσημου αρχιτέκτονα Zen Gesner, θυμάται ότι τη δεκαετία του 1970, είχαν για γείτονα τον μουσικό Rod Stewart, ο οποίος αγόρασε τότε το Wave House.

Ο Βρετανός ρόκερ ήταν «καταπληκτικός γείτονας» που συχνά χόρευε στις χωρίς κιγλίδωμα βεράντες και ήταν αυτός που πρόσθεσε τελικά τα κιγκλιδώματα. 

Το Sandcastle House εμφανίστηκε στην αγορά μετά τον θάνατο του Harry Gesner πέρυσι, σε ηλικία 95 χρονών, και ο Zen Gesner ελπίζει να αποκτηθούν από το ίδιο πρόσωπο και οι δύο οικίες.

Πηγή: skai.gr