ΣΥΡΙΖΑ για συλληφθέντες Βελβεντού: Ντροπή τα βασανιστήρια – απάντηση υπουργείου

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα, 3 Φεβρουαρίου, μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, με την Κουμουνδούρου να καταγγέλλει κακοποίηση και να ζητά την «άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση του περιστατικού».

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Οι βασανισμοί κρατουμένων αποτελούν ντροπή για την Ελληνική πολιτεία», στις φωτογραφίες «είναι εμφανή τα σημάδια της άγριας κακοποίησης. Τόσο εμφανή μάλιστα, που δεν μπόρεσε να τα κρύψει η προφανής (άτεχνη γαρ…) αλλοίωση των φωτογραφιών».

«Είναι πια εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και για τον πλέον ευνοϊκά διακείμενο στην ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να πιστέψει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας» συνεχίζει η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως, στον απόηχο ενός πολύκροτου δημοσιεύματος της εφημερίδας Guardian για βασανισμούς συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ, υπάρχουν ενδείξεις «ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο».

Άμεση ήταν όμως η αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο, με ανακοίνωσή του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ό,τι στοιχεία διαθέτει για «βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους» με αστυνομικούς, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως οι συλληφθέντες ήταν «τρομοκράτες» που έφεραν «βαρύτατο οπλισμό και κρατούσαν όμηρο πολίτη».

«Οι υπόλοιποι αφορισμοί, όπως και οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την επίκληση άσχετων με τις συγκεκριμένες συλλήψεις καταγγελιών, είναι εξωφρενικοί αλλά και επικίνδυνοι. Ισχυρισμοί και γενικεύσεις που υιοθετούνται την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι φωτογραφίες των συλληφθέντων:

  Πηγή: skai.gr