Κλείσιμο

Φοιτητικό συλλαλητήριο το απόγευμα στα Προπύλαια κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

«Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια ελεύθερα, χωρίς αστυνομία, θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Με σύνθημα «η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές» διοργανώνεται το απόγευμα στις 19:00 φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στους φοιτητικούς συλλόγους. Η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, συνεχίζεται από την πλευρά του υπουργείου, καθώς πριν λίγες μέρες είδαμε να τοποθετούνται περιμετρικά των ιδρυμάτων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ΟΠΠΙ - δηλαδή το νέο ειδικό σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας- με την συνοδεία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενώ παράλληλα τους τελευταίους μήνες έχουν στρατοπεδεύσει μέσα στο ΑΠΘ διμοιρίες ΜΑΤ. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους κινητοποιηθήκαμε άμεσα και μπλοκάραμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με συγκεντρώσεις στις πύλες των ιδρυμάτων μας. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια εποχή όπου τα πάντα ακριβαίνουν, τα νοίκια ανεβαίνουν ραγδαία και η διαβίωση μας δυσκολεύει διαρκώς, επιλέγει να προσπαθήσει να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Εμείς από την πλευρά μας του κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα σχέδια τους δεν θα περάσουν, όπως ήδη αποδείξαμε μη αφήνοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία να μπει μέσα στα πανεπιστήμια μας. Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια ελεύθερα, χωρίς αστυνομία, θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».
 

Πηγή: skai.gr