Αριστοτέλειο: Τι αναφέρει η αστυνομία για τα σπασμένα τουρνικέ

«Ήμασταν σε απόσταση σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση - Ζημιές σε 7 τουρνικέ από άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους

Ανακοίνωση για τη συγκέντρωση και τις ζημιές στα τουρνικέ του ΑΠΘ εξέδωσε η αστυνομία, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις της βρίσκονταν σε απόσταση, μετά από συνεννόηση που είχε προηγηθεί με τις πρυτανικές αρχές.

Όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προκάλεσαν ζημιές σε επτά συνολικά τουρνικέ.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Σήμερα το πρωί, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση-διαμαρτυρία εκατόν πενήντα (150) περίπου ατόμων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), μετά από πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και αυτόνομων σχημάτων, περί τις 13.05, ομάδα εκ των συγκεντρωθέντων εισήλθε αιφνιδίως στο κεντρικό κτίριο Διοίκησης, προκαλώντας φθορές σε συνολικά επτά μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου.

Σημειώνεται πως όλοι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ, ύστερα από προηγούμενη επικοινωνία με τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους των Πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις οικείες Πρυτανικές Αρχές.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούνται ήδη επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Πηγή: skai.gr