Κλείσιμο

Ένταση και χημικά στην συγκέντρωση φοιτητών έξω από το ΕΚΠΑ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία- Δείτε βίντεο

Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) κάνουν σήμερα την πρώτη τους εμφάνιση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

 

Ένταση με χημικά και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου όπου φοιτητές πραγματοποιούν διαμαρτυρία για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Την πρώτη εμφάνισή τους έκαναν το απόγευμα της Δευτέρας στελέχη της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Έτσι, οι φοιτητές απάντησε στις περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας με συγκεντρώσεις.

Περίπου από τις 6 το απόγευμα έχουν αποκλείσει την πύλη Επι της Ουλοφ Πάλμε ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε αστυνομικούς να περιπολήσουν μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων.

Κάλεσμα είχαν κάνει και για τις 19:00 το βράδυ. Στο σημείο πέραν της ΟΠΠΙ βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ

Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) κάνουν σήμερα την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη.

Αστυνομία-ΑΕΙ

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Aστυνομία

Πηγή: skai.gr