Ζάκυνθος: Κατολίσθηση στο Ναυάγιο μετά τον σεισμό των 5,4 R- Συστάσεις για τους επισκέπτες - Δείτε βίντεο

Αποκόλληση και πτώση βράχων σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση των 5,4 Ρίχτερ μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς

Αποκόλληση και πτώση βράχων σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση στα 5,4 Ρίχτερ  στον κόλπο του Ναυαγίου.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία. Όπως επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και τους Αταίριαστους, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός δεν εμπνέει μεν ανησυχία με δεδομένο ότι η περιοχή του επικέντρου βρίσκεται στην πρώτη ζώνη σεισμικότηττας στην Ελλάδα, ωστόσο, υπάρχουν παραλίες για τις οποίες πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα- τέτοια είναι η παραλία του Ναυαγίου, όπως και εκείνη του Μύρτου, στην Κεφαλονιά. 

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Τουρισμού, προγραμματισμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, με αντικείμενο την επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκ νέου σύσταση για αυστηρό έλεγχο της πρόσβασης των επισκεπτών μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες που έχουν καθοριστεί στη σχετική επιστημονική μελέτη με παράλληλη τήρηση του ανώτατου αριθμού επισκεπτών, έτσι ώστε οι λουόμενοι να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τα πρανή (βράχοι).

Αναμένονται οι αποφάσεις των συναρμόδιων Αρχών και της Πολιτικής Προστασίας για την επικαιροποίηση των μέτρων με στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών.

Οι προειδοποιήσεις Παπαδόπουλου

Για φαινόμενα κατολισθήσεωνστο Ναυάγιο είχε προειδοποιήσει πριν από 3 μέρες ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωνε ότι με έναν σεισμό θα καταρρεύσουν τα πρανή και ουσιαστικά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού από κάτω συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες.

Πηγή: imerazante.gr