Επιτροπή: Πράσινο φως για μουσική, ωράριο κυκλοφορίας- Από 1η Ιουλίου νυχτερινά κέντρα και δεξιώσεις

Επιτροπή: Πράσινο φως για μουσική, ωράριο κυκλοφορίας- Από 1η Ιουλίου νυχτερινά κέντρα και δεξιώσεις

Το «πράσινο φως» για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα και συγκεκριμένα μέχρι τη 1.30 τα μέσανυχτα από το Σάββατο 12 Ιουνίου, άναψε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που συνεδρίαζε σήμερα για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την 1η Ιουλίου καταργείται η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει έως τις 5.30 το πρωί. 

Παράλληλα, ενέκρινε την επαναφορά της μουσικής (και της ζωντανής) τόσο στην εστίαση όσο και στις δεξιώσεις από αυτό το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Μεγαλύτερη «χαλάρωση» των μέτρων αναμένεται από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα επιτραπούν τα 300 άτομα σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων, ενώ τότε ανοίγουν και πάλι νυχτερινά κέντρα και κλαμπ. 

Σχετικά με τις εμποροπανήγυρεις, η Επιτροπή εισηγήθηκε να επιτραπούν όταν στην περιφέρεια θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού. 

Επιπλέον ανοίγουν ξανά τα φροντιστήρια με τους κανόνες που υπήρχαν, ενώ επαναλειτουργούν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ με αφορμή τη διεξαγωγή του Euro και θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά τραπέζι και αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια αντίστοιχες με της εστίασης. 

Σημειώνεται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 19.00 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: skai.gr