Έκλεβαν καταλύτες από αυτοκίνητα στη Δυτική Αττική - Πώς τους «τσάκωσε» η αστυνομία

Έκλεβαν καταλύτες από αυτοκίνητα στη Δυτική Αττική - Πώς τους «τσάκωσε» η αστυνομία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στα Ανω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο άτομα, ηλικίας 18 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα στη Δυτική Αττική. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν από τη σύλληψή τους, οι δύο δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό φορτηγού τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο, ενώ αμέσως μετά διέφυγαν με αυτοκίνητο. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν το όχημα των δραστών, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής. Σημειώνεται, ότι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους βρέθηκε και κατασχέθηκε καταλύτης Ι.Χ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο δράστες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια αφαιρούσαν τον καταλύτη τους. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις που δεν ήταν εφικτή η επί τόπου αφαίρεση του καταλύτη από σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οδηγούσαν σε ερημικά σημεία όπου προέβαιναν στην αφαίρεσή του.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ αυτοκίνητα, καθώς και κλοπή οχήματος, στις περιοχές των Ανω Λιοσίων και Αχαρνών.

Οι δύο συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ