Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα επιτραπεί η είσοδος σε περισσότερους από 60.000 φιλάθλους στο γήπεδο Γουέμπλεϊ για καθέναν από τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2020 στις 6, 7 και 11 Ιουλίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήθος σε αθλητική εκδήλωση στη χώρα εδώ και 15 μήνες και συνιστά σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τον αρχικό σχεδιασμό για 45.000 θεατές σε καθέναν από τους τρεις αγώνες.

Όπως συμβαίνει και με τα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο συνολικής χωρητικότητας 90.000 θεατών Γουέμπλεϊ, οι κάτοχοι εισιτηρίου θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό αρνητικού rapid test πλευρικής ροής είτε αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού, με τη δεύτερη δόση να έχει γίνει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από τον αγώνα.

Η ΟΥΕΦΑ είχε απειλήσει αρχικά με μεταφορά των ημιτελικών και του τελικού στη Βουδαπέστη αν η βρετανική κυβέρνηση δεν επέτρεπε την έλευση στη Βρετανία περίπου 2.500 επισήμων χωρίς την υποχρέωση δεκαήμερη καραντίνας. Κατόπιν συζητήσεων με το Λονδίνο, ωστόσο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή του γηπέδου».

Το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξηθεί η χωρητικότητα για αθλητικές διοργανώσεις του καλοκαιριού, όπως το γκραν σλαμ του Γουίμπλεντον και αγώνες ράγκμπι και κρίκετ.

Σχεδιάζεται επίσης η επιστροφή σε πλήρη χωρητικότητα για στεγασμένους και υπαίθριους χώρους 20 εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις