Νέο ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα Νταϊάνα ετοίμασε το ΗΒΟ – Δείτε το τρέιλερ

Το τρέιλερ ξεκινά με τη συνέντευξη για τον αρραβώνα της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου, όταν ρωτήθηκαν για τις πρώτες εντυπώσεις που είχαν ο ένας από τον άλλον

Είκοσι πέντε χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ένα νέο ντοκιμαντέρ εξετάζει τη ζωή της, χρησιμοποιώντας αρχειακό ηχητικό και βιντεοσκοπημένο υλικό.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, το HBO έδωσε στη δημοσιότητα ένα τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ «The Princess» σε σκηνοθεσία Ed Perkins, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Αυγούστου. Η ταινία εξερευνά την πολύπλοκη σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τα ΜΜΕ, από τις πρώτες ημέρες του ειδυλλίου της με τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι τον χωρισμό τους, και τελικά πώς η φρενίτιδα των παπαράτσι συνέβαλε στον τραγικό θάνατό της το 1997 σε ηλικία μόλις 36 ετών.

«Η ταινία εκτυλίσσεται σαν να βρισκόταν στο παρόν, επιτρέποντας στους θεατές να βιώσουν τη συγκλονιστική λατρεία, αλλά και τον έντονο έλεγχο κάθε κίνησης της Νταϊάνα και τη συνεχή κρίση του χαρακτήρα της. Μέσα από αρχειακό υλικό, η ταινία είναι, επίσης, μια αντανάκλαση της κοινωνίας της εποχής, αποκαλύπτοντας τις ανησυχίες, τους φόβους, τις προσδοκίες και τις επιθυμίες του κοινού», σύμφωνα με το HBO. 

Όπως γράφει το «People», το τρέιλερ ξεκινά με τη συνέντευξη για τον αρραβώνα της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου, όταν ρωτήθηκαν για τις πρώτες εντυπώσεις που είχαν ο ένας από τον άλλον. «Σκεφτόμουν πόσο χαρούμενη, διασκεδαστική και ελκυστική 16χρονη ήταν», είπε ο πρίγκιπας Κάρολος. «Δεν ξέρω τι σκεφτόσουν για μένα...».

Μέσα από τα αποσπάσματα, αποτυπώνεται το έντονο ενδιαφέρον του κοινού γύρω από την Νταϊάνα, από το να την κυνηγούν φωτογράφοι μέχρι το να περιβάλλεται από ανεξέλεγκτα πλήθη κατά τη διάρκεια βασιλικών υποχρεώσεων και πώς ο πρίγκιπας Κάρολος συνειδητοποίησε ότι «παίρνει τη δεύτερη θέση», όπως είπε ένας δημοσιογράφος.

Nτοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Τα συγκλονιστικά πλάνα περιλαμβάνουν την Νταϊάνα να βάζει το χέρι της πάνω σε φακό κάμερας, την πυρκαγιά του 1992 στο κάστρο του Ουίνδσορ και τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι στην κηδεία της μητέρας τους.

Το τρέιλερ καταλήγει με τον πρίγκιπα Κάρολο να μιλάει στον νεαρό πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα κοιτάζει σκυθρωπή. Καθώς ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κοιτάζει μέσα από το φακό μιας βιντεοκάμερας, ο Κάρολος λέει στο γιο του: «Οι άνθρωποι εκεί μέσα, κοιτάξτε τους... παγιδευμένοι».

Πηγή: skai.gr