Κλείσιμο

«Έγινα ο θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων»: Δείτε το 1ο τρέιλερ της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν «Οπενχάιμερ»

Το teaser τρέιλερ μετρά αντίστροφα προς την πρεμιέρα της ταινίας, όπως όλοι μας, σημειώνοντας ότι με την κυκλοφορία της «ο κόσμος αλλάζει για πάντα». 

Το φως της δημοσιότητας είδε την Πέμπτη το πρώτο μικρής χρονικής διάρκειας τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν Οπενχάιμερ. Η ταινία εστιάζει βέβαια στον δημιουργό της ατομικής βόμβας και στο ρόλο που διαδραμάτισε στην κατασκευή της. 

Το teaser τρέιλερ μετρά αντίστροφα προς την πρεμιέρα της ταινίας, όπως όλοι μας, σημειώνοντας ότι με την κυκλοφορία της «ο κόσμος αλλάζει για πάντα». 

Τον φυσικό Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ  υποδύεται ο Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι. 

Ο Οπενχάιμερ έγινε γνωστός για τον ρόλο του ως διευθυντής του Σχεδίου Μανχάταν, την προσπάθεια της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου, στο μυστικό εργαστήριο στο Λος Άλαμος στην πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Ως «πατέρας της ατομικής βόμβας», που είχε ισχύ 18.000 τόνων ΤΝΤ, υποστήριξε τη χρήση της, που κατέστρεψε τις ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, στην τελική φάση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις 16 Ιουλίου του 1945 ακριβώς στις 5:29:45 π.μ., ο κόσμος εισήλθε στην εποχή της ατομικής βόμβας μετά την επιτυχή δοκιμή του πιο ισχυρού όπλου που δημιούργησε ο άνθρωπος. Η ατομική βόμβα με την κωδική ονομασία «Trinity» εξερράγη στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Σε μια συνέντευξη για την απόφαση να ρίξει τη βόμβα, ο Οπενχάιμερ κατά τη στιγμή της έκρηξης σκέφτηκε ένα στίχο από την ινδουιστική γραφή Μπαγκαβάτ-Γκιτά, «Τώρα έγινα θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων». 

Ο Οπενχάιμερ ήταν μεταξύ εκείνων που παακολούθησαν τη δοκιμή στο Νέο Μεξικό. Παρατήρησε αργότερα ότι η έκρηξη έφερε στο μυαλό του λόγια από την ινδουιστική γραφή Μπαγκαβάτ-Γκιτά, «Τώρα έγινα θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων». 
 

Πηγή: skai.gr