Αθλητικά παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ: Πώς ήρθε η ιδέα στον 17χρονο επιχειρηματία - Ποιά είναι η τιμή τους

Για την έμπνευση των αθλητικών παπουτσιών ΜΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν σάλο μίλησε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ο 17χρονος επιχειρηματίας, Γιάννης Λουλούδης ο οποίος τα σχεδίασε.

Όπως ανέφερε η ιδέα προέκυψε όταν καθόταν με ένα φίλο στο δωμάτιο του και συζητούσαν διάφορες ιδέες που μπορούν να κάνουν και οι δύο. «Είπαμε αρκετές. Του είπα ΠΑΣΟΚ και επειδή είναι Ελληνοαμερικάνος μου είπε πίσω ΜΠΑΣΟΚ και σκεφτήκαμε να το κάνουμε σε ένα παπούτσι και έτσι έγινε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως στα παπούτσια είναι εμφανής ο χαρακτηριστικός πράσινος ήλιος, αλλά και το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" στη «γλώσσα» των παπουτσιών, ενώ αναγράφουν τη λέξη "ΜΠΑΣΟΚ".

Όπως εξηγεί ο ίδιος έστειλαν την ιδέα αυτή στο εργοστάσιο για να τους φτιάξει τα συγκεκριμένα παπούτσια και στις 3 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν ότι ήταν οι δημιουργοί τους καθώς μέχρι τότε ήταν ανώνυμοι. Ωστόσο, όπως είπε το δημιούργημα τους αυτό τους έφερε αρκετές παραγγελίες αλλά και..  γκρίνια.

Σημείωσε πως η λιανική τιμή τους ήταν 280 ευρώ αλλά υπήρξαν και άτομα που τα πούλησαν και μέχρι και 950 ευρώ. 

Μεταξύ άλλων ο 17χρονος υπογράμμισε πως ήταν η πρώτη φορά που έβγαλε παπούτσια και ότι είναι 4 χρόνια επιχειρηματίας καθώς από τα 13 του έτη πουλάει συλλεκτικά παπούτσια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ΜΠΑ-ΣΟΚ προκάλεσαν στο Κίνημα Αλλαγής τα sneakers ΜΠΑΣΟΚ (ή για να θυμηθούμε τη δεκαετία του '80 τα σπορτέξ ΜΠΑΣΟΚ...) που κυκλοφόρησαν στην αγορά και έγιναν αμέσως viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! 

Τα αθλητικά παπούτσια με το σήμα του ΠΑΣΟΚ κρίνεται ότι προσβάλουν το κόμμα, καθώς είναι εμφανής ο χαρακτηριστικός πράσινος ήλιος, αλλά και το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" στη γλώσσα των παπουτσιών. Τα παπούτσια αναγράφουν τη λέξη "ΜΠΑΣΟΚ".

Αντιδρώντας έντονα, ο Γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος σε ανάρτησή του τονίζει ότι, "ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως", ενώ τονίζει πως "τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες".

Ο κ. Βλάχος αναφέρει ότι "από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου και απέσυραν το προϊόν". "Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό", διαμηνύει.

Έτσι η Χαριλάου Τρικούπη πατάει "πόδι", και φαίνεται να βάζει στον νεαρό "τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι" (όχι ΜΠΑΣΟΚ). 

 

 

Αναλυτικά η ανάρτησή του Π. Βλάχου

"Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.

Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.

Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.

Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα "πουλώντας" το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό.

Εκ της διευθύνσεως".

 

Πηγή: skai.gr