Αυξάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι καταγγελίες προς την Google

Η Google αντιμετωπίζει συνολικά 9 αντιμονοπωλιακές καταγγελίες
Η Google αντιμετωπίζει συνολικά 9 αντιμονοπωλιακές καταγγελίες που ερευνά τώρα η Επιτροπή, τόνισαν δύο πηγές χθες (2 Αυγούστου), ενώ η πίεση των ανταγωνιστών ενάντια στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης εντείνεται. 

«Η Επιτροπή έχει μέχρι τώρα 9 επίσημες καταγγελίες. Οι νέες καταγγελίες προέρχονται από μικρές εταιρείες», είπε μια από τις πηγές που απέφυγε να προβεί σε λεπτομέρειες λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι 3 περιπτώσεις προέρχονται από εθνικές ρυθμιστικές αρχές ενώ 2 αποτελούν νέες καταγγελίες.

Η Επιτροπή ξεκίνησε την έρευνα για την Google πέρυσι το Νοέμβριο ύστερα από ισχυρισμούς 3 μικρών εταιρειών ότι η Google υποβίβασε τις ιστοσελίδες τους στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου επειδή ήταν ανταγωνιστές. 

Η Microsoft ξεκίνησε την σύγκρουσή της με την Google μετά την πρώτη της καταγγελία στην ΕΕ φέτος το Μάρτιο, ισχυριζόμενη ότι η Google μπλοκάρει συστηματικά τον ανταγωνισμό της αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα έως και 10% του συνολικού παγκόσμιου τζίρου σε εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ. Τα τελευταία χρόνια έχει επιβάλει πρόστιμα δις ευρώ στη Microsoft και την Intel για αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά.
Πηγή: ΕurActiv.gr