Κακοκαιρία: Προβλήματα πτήσεων στα αεροδρόμια Βιέννης, Μπρατισλάβας Πράγας και Βουδαπέστης 

Λόγω της κακοκαιρίας έκλεισαν για κάποιες ώρες τα αεροδρόμια Μπρατισλάβας, Βιέννης και Βουδαπέστης, ενώ υπήρξε «πολύ περιορισμένη λειτουργία» στην Πράγα

Snow covered cockpit of passenger airplane

Συνθήκες παγετού ανάγκασαν το προσωπικό να κλείσει σήμερα τουλάχιστον μέχρι τις 11 π.μ. (12:00 ώρα Ελλάδας) το διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης και να περιορίσει τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Βάτσλαβ Χάβελ της Πράγας, ανακοινώθηκε από τα δύο αεροδρόμια.

Ένα παχύ στρώμα πάγου σχηματίσθηκε στους διαδρόμους προσαπογείωσης στη Βιέννη και συνέχισε να σχηματίζεται μετά τις προσπάθειες για τον καθαρισμό του, δήλωσε εκπρόσωπος. Οι πτήσεις εκτράπηκαν προς άλλα αεροδρόμια, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, παγωμένη βροχή ανάγκασε το Αεροδρόμιο της Πράγας σε «πολύ περιορισμένη λειτουργία», σύμφωνα με μήνυμα στο λογαριασμό του στο X. 

Καθυστερήσεις αναμένονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι αφίξεις περιορίζονται, καθώς το προσωπικό εργάζεται για τον καθαρισμό του κύριου διαδρόμου προσαπογείωσης από τον πάγο, πρόσθεσε.

Έκλεισαν προσωρινά και τα αεροδρόμια της Μπρατισλάβας και της Βουδαπέστης 

Το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας έκλεισε σήμερα λόγω των καιρικών συνθηκών μέχρι τις 11:15 (τοπική ώρα, 12:15 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε το αεροδρόμιο μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Παράλληλα, το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης έκλεισε προσωρινά λόγω υαλόπαγου και υπερβολικής ποσότητας πάγου, ανέφερε σήμερα το αεροδρόμιο στη σελίδα του στο Facebook.

Πηγή: skai.gr
10 0 Bookmark