- Η υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί παραιτήθηκε για να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά της για τον δήμο του Παρισιού ενόψει των εκλογών της 15ης Μαρτίου.
- Υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή της με επιστολή προς τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο BMFTV.
- Ο πρόεδρος Μακρόν έκανε δεκτή την παραίτηση, ευχαρίστησε την Ντατί για τις υπηρεσίες της και της εξέφρασε «την πλήρη στήριξή του» στον επικείμενο αγώνα της.
Η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί παραιτήθηκε την Τετάρτη, 25/2, καθώς θέλει να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά της για τον δήμο του Παρισιού, ενόψει των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 15 Μαρτίου.
Η Ντατί υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή της, με επιστολή της προς τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι BMFTV.
Το γραφείο του Μακρόν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος έκανε δεκτή την παραίτηση, ευχαρίστησε την Ντατί για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον γαλλικό λαό κατά τα δύο τελευταία χρόνια και της εξέφρασε «την πλήρη στήριξή του» στον αγώνα της.
Η Ντατί θεωρείται φαβορί για τον δήμο του Παρισιού, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ifop αλλά θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον δεύτερο γύρο, στις 22 Μαρτίου.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.