Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στην Τεχεράνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.
Σύμφωνα με τον στρατό, το αρχηγείο του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης βρισκόταν μέσα σε μεγάλο συγκρότημα στην ανατολική Τεχεράνη και «για χρόνια χρησιμοποιούνταν από ανώτερους διοικητές για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων της δύναμης και για την προώθηση τρομοκρατικών επιχειρήσεων κατά του κράτους του Ισραήλ και άλλων χωρών στο θαλάσσιο μέτωπο της Μέσης Ανατολής».
«Το Ναυτικό του IRGC είναι άμεσα υπεύθυνο για την παραβίαση της ελευθερίας της διεθνούς ναυσιπλοΐας και την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον εμπορικών πλοίων. Το Ναυτικό του IRGC είναι επίσης υπεύθυνο για τον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών παρακλαδιών του καθεστώτος μέσω της μεταφοράς όπλων σε πλοία του IRGC» αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
דובר צה״ל בהצהרתו: הותקפה המפקדה הראשית של חיל הים במשמרות המהפכה
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) March 16, 2026
חיל האוויר תקף בהכוונה מדויקת של אמ"ן ומספן המודיעין של חיל הים, את המפקדה הראשית של חיל הים במשמרות המהפכה.
המפקדה הוקמה בתוך מתחם צבאי רחב של המשטר במזרח טהרן, ושימשה לאורך שנים מפקדים בכירים לניהול פעילות החיל… pic.twitter.com/ADzS4cXJQb
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.