Μαδούρο: Θα ιδρύσουμε πολιτοφυλακή εργατών για προστασία της επανάστασης

Την δημιουργία μίας νέας πολιτοφυλακής εργατών, η οποία θα αναλάβει την υπεράσπιση της «βολιβαριανής επανάστασης», διέταξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο.

«Σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν ακόμα αυτοκρατορίες που μάχονται για τον έλεγχο περιοχών, πλούτου, και λαών, δεν υπάρχει σεβασμός για τους αδύναμους. Σεβασμός δίνεται σε αυτούς που έχουν ηθικό, που κάνουν το εαυτό τους σεβαστό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαδούρο, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στο Καράκας την Τετάρτη, αλλά έλαβε ελάχιστη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Ο κ. Μαδούρο σημείωσε πως έχει δώσει εντολή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να «κινηθούν το ταχύτερο δυνατό προς τη δημιουργία και οργάνωση της Βολιβαριανής Πολιτοφυλακής Εργατών», καλώντας μάλιστα το συγκεντρωμένο πλήθος να φανταστεί τον σεβασμό που θα προστάζει η εργατική τάξη εάν έχει «300.000, 500.000, 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια ένστολους εργάτες, οπλισμένους, έτοιμους να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της πατρίδας».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την σχεδιαζόμενη πολιτοφυλακή, διευκρίνισε ωστόσο πως θα αποτελέσει μέρος της Βολιβαριανής Πολιτοφυλακής που δημιουργήθηκε από τον μέντορά του, Ούγκο Τσάβες, και μετρά περίπου 120.000 εθελοντές.

Το κάλεσμα του κ. Μαδούρο για την νέα πολιτοφυλακή έρχεται καθώς η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μία πληθώρα οικονομικών προβλημάτων, όπως ελλείψεις γάλατος, βουτύρου, και... χαρτιού τουαλέτας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ