Τα «ρέστα του» ετοιμάζεται να ρίξει στο Facebook o Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος και δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ να δυσαρεστήθηκε από την υποχώρηση της μετοχής της εταιρίας του αυτό το καλοκαίρι, εμφανίζεται όμως αισιόδοξος και έτοιμος να διαψεύσει τους επικριτές του.

«Προτιμώ να με υποτιμούν. Αυτό μας λύνει τα χέρια και μας επιτρέπει να ποντάρουμε πολλά», είπε ο Ζούκερμπεργκ μιλώντας σε εκδήλωση σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Σαν Φρανσίσκο.

Η τιμή της μετοχής του Facebook έχει χάσει την μισή της αξία από τον Μάιο, την ημέρα που άρχισε η διαπραγμάτευσή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας υποχώρησε κατά 50 δισ. δολάρια, καθώς η τιμή της μετοχής κυμαίνεται στα 19 δολάρια, από 38 δολάρια το Μάιο.

Πρώτος χαμένος: ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ, του οποίου η περιουσία μειώθηκε κατά 9 δισ. δολάρια ως αποτέλεσμα της υποχώρησης της τιμής της μετοχής. Στην ομιλία του, ο Ζούκερμπεργκ δεσμεύθηκε να ενισχύσει την κερδοφορία του Facebook, χάρη στους 955 εκατομμύρια χρήστες του σε όλο τον κόσμο. Παραδέχθηκε ότι η πορεία της μετοχής υπήρξε «απογοητευτική» και ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κάποιους συνεργάτες, όμως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πεποίθησή του ότι οι εργαζόμενοι θα «βάλουν τα ρέστα τους» για να διασφαλίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ο Ζούκερμπεργκ υπερθεματίζοντας την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές του Facebook δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να πουλήσει ούτε μια μετοχή από τις 503 εκατ. μετοχές του Facebook που διαθέτει

Πηγή: skai.gr