Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ταμπλέτες και smartphones μπροστά στην TV (infographic)

Μια πρόσφατη έκθεση της Nielsen επισημαίνει πως οι κάτοικοι των Η.Π.Α. και της Μεγάλης Βρετανίας χρησιμοποιούν την ταμπλέτα ή το smartphone τους πολύ συχνά ενώ παρακολουθούν τηλεόραση, αντίθετα με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς που προτιμούν να μη κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Το 88% των κατόχων ταμπλέτας (π.χ. iPad) και το 86% των κατόχων smartphones (Android, iPhone, κτλ.) στις Η.Π.Α. έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις συσκευές τουλάχιστον μια φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της τηλεθέασης. Το 26% από αυτούς χρησιμοποιούν την ταμπλέτα τους πολλές φορές την ημέρα, την ώρα που βλέπουν τηλεόραση. Στη Μεγάλη Βρετανία αντίστοιχα, το 80% των κατόχων ταμπλέτας και το 78% των κατόχων smartphones χρησιμοποίησαν τη συσκευή τους έστω μια φορά τον τελεταίο μήνα την ώρα που παρακολουθούσαν τηλεόραση, ενώ το 24% αυτών τη χρησιμοποιεί πολλές φορές τη μέρα κατά τον ίδιο τρόπο.

Οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για να ελέγξουν το email τους ή να μάθουν περισσότερα για την εκπομπή ή ταινία που παρακολουθούν.

Αντίθετα, στην Ιταλία και τη Γερμανία, το 30% δήλωσε πως δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ ταμπλέτα ενώ παρακολουθούν τηλεόραση.



Πηγή: skai.gr