Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 84-72:Οι δηλώσεις Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς
ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Πολύ διαφορετικό είναι, όπως βλέπουμε, κάθε παιχνίδι σ΄αυτή τη σειρά. Το πρώτο ήταν πιο ελεγχόμενο. Είχαμε μόνο 9 πόντους σε όλο το παιχνίδι από τρανζίσιον, σήμερα είχαμε 17. Πετύχαμε γρήγορο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, κάναμε μόνο 3 λάθη και μοιράσαμε 10 ασίστ. Στην αρχή του δεύτερου μέρους κάναμε λάθη, χάσαμε και τα ριμπάουντ. Με μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, τόσο καλή και δυνατή, δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε μία στιγμή. Όμως νικήσαμε δίκαια. Θέλει πολλή προσοχή την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και τώρα είμαστε μάλλον λίγο πιο κοντά στον τίτλο. Ο βασικός παράγοντας για τη νίκη ήταν ότι είμαστε μία ομάδα νεότερη, μία ομάδα που ήθελε και ήξερε να παίξει γρήγορα. Είχαμε τον έλεγχο, ενώ πήραμε απόψε μεγάλη βοήθεια και από τον Λο. Στα πρώτα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έπαιξαν μόνο οι Μάντζαρης, Κατσίβελης. Ήταν πολύ δύσκολο γι΄αυτά τα νέα παιδιά να παίζουν βασικοί με αντίπαλο τον Διαμαντίδη και τους άλλους παίκτες με τόση εμπειρία που διαθέτει ο Παναθηναϊκός».

ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη του. Ανοίξαμε το παιχνίδι πολύ άσχημα και, με εξαίρεση την αρχή του 3ου δεκαλέπτου, δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Ένα στοιχείο που μπορεί να μας μαρτυρήσει ότι ο Ολυμπαικός ήταν πιο επιβλητικός ήταν τα 13 επιθετικά ριμπάουντ, όταν εμείς είχαμε 9 αμυντικά. Όταν προσθέσουμε και το στοιχείο των 12 λαθών δικών μας, χωρίς κανένα κλέψιμο, καταλαβαίνετε τι έγινε στο δικό μας παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού και πάλι για τη δίκαιη νίκη».

ΕΙΣΙ ΛΟ (Παίκτης Ολυμπιακού): «Ξέραμε πως ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Ξέραμε ότι όποιος θα νικούσε σήμερα θα ήταν πιο κοντά στον τίτλο. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ. Είχαμε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν στην 3η περίοδο να γυρίσουν το παιχνίδι, όμως ήμασταν δυνατοί και δεν τα κατάφεραν. Πάμε στο ΟΑΚΑ τώρα, που βέβαια θα έχουν τη βοήθεια του κόσμου τους. Θα είναι επίσης σημαντικό παιχνίδι και εξίσου δύσκολο».

Πόσο δύσκολο ήταν να παρακολουθεί τους δύο πρώτους τελικούς από έξω; «Δεν ήθελα ν΄ απογοητεύσω τους συμπαίκτες μου, αλλά έπρεπε να μείνω εκτός. Θα μπορούσα να πάθω χειρότερα, αν πιεζόμουν. Οι συμπαίκτες μου έκαναν εκπληκτική δουλειά στους δύο πρώτους τελικούς. Ήθελα σήμερα να είμαι θετικός. Ήθελα να μην πληγώσω την ομάδα, να είμαι θετικός και νομίζω τα κατάφερα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ (Παίκτης Παναθηναϊκού): «Θέλαμε να ξεκινήσουμε καλά, αλλά ήμασταν πολύ μαλθακοί στο ξεκίνημα του αγώνα. Έτσι, ο Ολυμπιακός βρέθηκε από πολύ νωρίς με μεγάλη διαφορά κι εμείς δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο να αντιδράσουμε στην καλή του απόδοση. Πάμε τώρα στο ΟΑΚΑ με διαφορετική νοοτροπία, να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να ισοφαρίσουμε σε 2-2».
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο