Αντιπολίτευση: Αντιδράσεις για τα εργασιακά μέτρα

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα για την εφεδρεία και τις ανατροπές τις εργασιακές σχέσεις.


«Η εφεδρεία και οι αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις και απολύσεις που φέρνει, αναστατώνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό και τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή», δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος. Επεσήμανε επίσης ότι πρέπει να εξαιρεθούν ρητά από τις ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία οι ανάπηροι και οι εργαζόμενοι γονείς παιδιών με αναπηρία.

«Με τη δυνατότητα που δίνεται να υπογράφονται επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας από τον εργοδότη με τα 3/5 των εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τις οποίες θα προβλέπονται μειώσεις μισθών, λύνονται τα χέρια των επιχειρήσεων να κάνουν ό,τι θέλουν εκβιάζοντας με απολύσεις τους μεμονωμένους εργαζόμενους» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κατεδάφιση είναι πρώτη. Στην ανέγερση είναι όμως παντελώς απούσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑ.ΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας τα νομοσχέδια για εφεδρεία και περικοπή επικουρικών συντάξεων. Πρόσθεσε ότι «Αν δεν αυξήσουμε το ΑΕΠ, κάθε 6 μήνες θα ψαλιδίζουμε θέσεις εργασίας, θα κόβουμε μισθούς, συντάξεις και οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό βοήθημα».

«Πρόκειται περί μιας ακόμη αθλιότητας που διαπράττει σε βάρος των εργαζομένων, ολοκληρώνοντας ένα ακόμα ταξικό έγκλημα. Τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα και δεν έχουν καμία σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα. Πάνε κατευθείαν στην τσέπη της εργοδοσίας» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr