Εβδομάδα μετ’ εμποδίων για την Κυβέρνηση

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα συνεδριάζει τη Δευτέρα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με την ηγεσία της κυβέρνησης να καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να αρθούν οι επιφυλάξεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Την Τρίτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας, όπου οι βουλευτές αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών.

Την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση σε μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα για παραπληροφόρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης:

"Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επικίνδυνη παραπληροφόρηση μέσων ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες " για "ξένους επιτρόπους - ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα.

Με τη συμβολή, με τις θυσίες του ελληνικού λαού δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωση τους και τα μέσα ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και την δική τους κατάρρευση. Αρκετά με την ανευθυνότητα. Τα ψέματα τελείωσαν. Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης στρέφεται τελικώς εναντίον του δημόσιου συμφέροντος."

Εντωμεταξύ στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης αναρτήθηκε το παρακάτω βίντεο με τον απολογισμό έργου των 20 τελευταίων μηνών.




Στη Γαλλία ο Αντώνης Σαμαράς

Για σειρά συναντήσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες αναχωρεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας Francois Fillion και τον υπουργό Εσωτερικών Claude Gueant.

Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί κατ΄ ιδίαν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Wilfried Martens και, στη συνέχεια, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Wilfried Martens και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.

Η αγανάκτηση είναι μεταδοτική δήλωσε ο Κωστής Αϊβαλιώτης

«Η αγανάκτηση φαίνεται ότι είναι μεταδοτική. Υπουργοί αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος - προφανώς αηδιασμένοι - σκέφτονται να αποσυρθούν», δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η προσεχής αναμέτρηση στη Βουλή θα είναι ανάμεσα στους Νενέκους και στους πατριώτες του ΠΑΣΟΚ».

Στις πλατείες όλης της χώρας γράφεται ιστορία αναφέρει ο Συνασπισμός

«Τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα συνιστούν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία, την εργασία, την ανάπτυξη, το δημόσιο πλούτο και τα κοινωνικά αγαθά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.

«Τη στιγμή, όμως, που η κυβερνητική πλειοψηφία ψάχνει τρόπους για να μην καταρρεύσει», αναφέρει, «στις πλατείες όλης της χώρας γράφεται ιστορία».

Χαιρετίζει τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα ο Φώτης Κουβέλης

Τη μαζική καθημερινή παρουσία χιλιάδων πολιτών στο Σύνταγμα, στις περισσότερες πλατείες της χώρας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη χαιρετίζει η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη.

«Εκφράζουν με αυτό τον ειρηνικό τρόπο την αντίδρασή τους στα σημερινά αδιέξοδα, βλέποντας ότι ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μνημονίου η ζωή τους έχει γίνει χειρότερη και οι θυσίες τους δεν βρίσκουν αντίκρισμα», τονίζει ο κ. Κουβέλης και καλεί το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του να αφουγκραστεί την κριτική των διαδηλωτών για τον τρόπο λειτουργίας του.

Πηγή: skai.gr