ΑΠΟΨΕΙΣ


Κύριοι βουλευτές ακόμα σας βλέπουμε… (κάθε φορά και λιγότεροι)

Η συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη(5/7), πραγματικά ήταν πολύ φτωχή για τον πολίτη. Σήμερα ο μέσος πολιτικός (πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις), δεν απευθύνεται στον πολίτη, αλλά στον μικρόκοσμο του κοινοβουλίου, των media και των κομματικών ακροατηρίων.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Λόγω και επαγγελματικής ιδιότητας (μερικές φορές έστω και αναγκαστικά) παρακολουθώ ανελλιπώς τις συζητήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής. Σίγουρα, δεν μπορώ να πω ότι είναι και το πιο ελκυστικό θέμα ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες που καθιερώθηκε ο ξύλινος πολιτικός λόγος, και η λογική της ατάκας που θα παίξει στην τηλεόραση. Όμως έστω και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πάντα μέσα από αυτήν την πολύωρη διαδικασία, υπήρχαν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και έβλεπες την στρατηγική των κομμάτων που θα ακολουθηθεί σε θέματα της ατζέντας της επόμενης ημέρας.

Σίγουρα τα χρόνια όπου πλήθος φοιτητών της φιλοσοφικής και άλλων πανεπιστημιακών σχολών , γέμιζαν τα θεωρία της βουλής για να ακούσουν την δεινότητα της ρητορικής πολιτικών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη σημερινή κακή κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο κοινοβουλευτικού λόγου.

Το βασικό πρόβλημα κατά την ταπεινή άποψη μου, είναι ότι σήμερα ο μέσος πολιτικός (πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις), δεν απευθύνεται στον πολίτη, αλλά στον μικρόκοσμο του κοινοβουλίου, των media και των κομματικών ακροατηρίων.

Κάποιοι ακόμα και με υπερβολές και κακόγουστη θεατρικότητα, επενδύουν σε αυτές τις κοινοβουλευτικές εμφανίσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν παρουσία στα τηλεοπτικά πάνελ και τα δελτία ειδήσεων.

Αρκετά συχνά από το βήμα του κοινοβουλίου, ακούμε ύβρεις και υπερβολές χωρίς πολιτικό περιεχόμενο . Οι περισσότεροι βουλευτές διαβάζουν το χαρτί τους (που συνήθως δεν έγραψαν οι ίδιοι) και δια του κοινοβουλευτισμού επιχειρούν να λύσουν τις προσωπικές διαφορές τους, να γίνουν αρεστοί και να αυξήσουν τους παρατρεχάμενους τους, ή ακόμα να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον αρχηγό, επιτιθέμενοι με στόμφο (και συχνά χωρίς ουσία και επιχειρήματα) στους πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρώντας να ανεβάσουν τις μετοχές τους στο «κομματικό χρηματιστήριο».

Η συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη(5/7), πραγματικά ήταν πολύ φτωχή για τον πολίτη.

Η αγωνία όλων μας να ακούσουμε για το τι μέλει γενέσθαι μετά την 21η Αυγούστου , την ημέρα που μετά από 8χρόνια τουλάχιστον στα χαρτιά, οι Έλληνες θα έχουμε τελειώσει από τα μνημόνια, φαίνεται δεν συγκίνησε κανέναν από τους πολιτικούς.

Αντί να ακούσουμε - μιας και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι εθνικός και διακομματικός διάλογος πολύ δύσκολα θα υπάρξει σε αυτήν την χώρα- τα σχέδια των κομμάτων για το πώς αντιλαμβάνονται τη μεταμνημονιακή περίοδο στην Ελλάδα και σε ποιο παραγωγικό μοντέλο σχεδιάζουν να επενδύσουν, είδαμε σε πανελλήνια σύνδεση τη μετωπική και σφοδρή σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κυριάρχησε έναντι όλων των άλλων.

Όπως είναι φυσικό με τέτοιες κοινοβουλευτικές συζητήσεις, δύσκολα θα αυξηθεί η ενασχόληση των νέων με την πολιτική, αλλά και πολλοί μεγαλύτεροι θα πάψουν να ασχολούνται. Και στις επόμενες εκλογές ίσως και πάλι θα συζητάμε για το μεγάλο ποσοστό αποχής και της αποξένωσης του πολίτη από την πολιτική.

Κύριοι βουλευτές αν θέλετε απαντήσεις σε αυτό το ζήτημα, κάντε το κόπο να δείτε συζητήσεις από την Ολομέλεια της Βουλής. Σίγουρα, θα εξάγετε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.
"Ούτε ένα τενεκούδι πετρέλαιο"
Και μπορεί πολύ σωστά να καταγγέλλουμε τους ακραίους της Τουρκίας, μπορεί να δίνεται η ευκαιρία σε λογής...
13.12.2018, 11:18
Τα μυστικά του Σταύρου
To Prespes or not to Prespes, that is the question...
12.12.2018, 11:02
Ο όχλος και το λιντσάρισμα είναι απειλή για όλους
Υπεύθυνοι για τον λιντσάρισμα του 19χρονου, δεν είναι μόνο οι αυτόκλητοι τιμωροί- συγκρατούμενοι του, αλλά...
11.12.2018, 17:30
Τουρκία: Μπρος γκρεμός και πίσω Ευρώπη
Δυστυχώς για την Τουρκία, η Ρωσία, ακόμα κι αν ήθελε πραγματικά, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να...
11.12.2018, 16:00
Στοματικός καρκίνος: Μια «υποτιμημένη» αλλά ισχυρή απειλή
Tο κάπνισμα, το αλκοόλ και η λοίμωξη από ογκογόνα στελέχη του ιού HPV είναι οι κύριοι αιτιολογικοί...
10.12.2018, 14:51
Ο κίτρινος πυρετός της Δημοκρατίας
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ένα μεμονωμένο γεγονός, όπως η αύξηση της τιμής των καυσίμων, προκάλεσε μια...
06.12.2018, 07:43
Επίλυση του προβλήματος του Κοσσόβου: Μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους
Η πρόσφατη αποτυχία του Κοσσόβου να αποτελέσει μέλος της Interpol, δυναμίτισε τις ήδη τεταμένες σχέσεις με...
04.12.2018, 15:01
Ερυθροπλακία: Ο «κόκκινος συναγερμός» του στοματικού καρκίνου
Η ερυθροπλακία του στόματος εμφανίζεται συνηθέστερα σε άτομα 50-70 ετών ως μία ερυθρή περιοχή με μαλακή...
03.12.2018, 11:46
Συνωμοσία ή γκάφα;
Η αίσθηση ότι υπάρχουν καλές πρακτικές που επιβραβεύονται μπορεί να αποτελέσει κίνητρο όχι μόνο για να μην...
29.11.2018, 18:00
Λευκοπλακία στόματος: Αθώα ή ένοχη;
Ο καρκίνος του στόματος συνιστά τον 6ο συχνότερο τύπο καρκίνου παγκοσμίως
26.11.2018, 12:07

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.