Κλείσιμο

Εντυπωσιακή στροφή των Ελλήνων στον αγώνα κατά του καπνίσματος

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για το κάπνισμα στη χώρα μας, καθώς 45% των καπνιστών δηλώνουν πως σκοπεύουν να το κόψουν μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Παράλληλα, έρευνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) δείχνει ότι διπλασιάστηκε το ποσοστό των καπνιστών που επιχείρησαν να κόψουν το τσιγάρο τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής κατά του καπνίσματος, πνευμονολόγος - εντατικολόγος, Π. Μπεχράκης, τονίζει ότι η επίπτωση του καπνίσματος και η συνολική κατανάλωση τσιγάρων κατά έτος μειώνεται στην Ελλάδα.

Εντυπωσιακή είναι η μείωση του καπνίσματος σε νέους ενήλικες όπου παρατηρείται μείωση από 61,9% σε 46,4% στους άνδρες και ανάκαμψη της αύξησης του καπνίσματος στο γυναικείο πληθυσμό που μέχρι το 2006 ήταν σε ραγδαία άνοδο.

«Τα αποτελέσματα αυτά εκφράζουν τη συνειδητή πορεία των Ελλήνων προς μία ευρωπαϊκού τύπου επαναδιαχείριση του όλου θέματος σύμφωνα με τις διεθνείς συμβατικές δεσμεύσεις της χώρας» υπογραμμίζει ο κ. Μπεχράκης, στην ανακοίνωσή του.
Πηγή: skai.gr