Mεγάλη αναστάτωση και ζημιές σε κονάκια, σκήτες και Κελλιά στον Άγιον Όρος προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε απόψε, στις 21:08, 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καρυών, με εστιακό βάθος τα 10,6 χλμ.
Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν πως στις Καρυές υπήρξαν αρκετές ρωγμές σε παλιά κτήρια, ενώ ξεκόλλησε ένα κομμάτι του πολυέλαιου στον Ναό του Αντιπροσωπείου της νόμιμης αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Την ώρα εκείνη στον Ναό τελούνταν η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα και τόσο οι οι μοναχοί όσο και προσκυνητές βγήκαν έξω έντρομοι.
Ζημιές αναφέρονται από μοναχούς σε παλιές σκήτες και Κελλιά, ενώ προσκυνητές έλεγαν πως ο σεισμός είχε διάρκεια και σε παραλιακά σημεία συνοδευόταν από βοή.
Ενδεικτικό της βοής είναι το βίντεο που φέρνει στο φως η Voria.gr από κάμερα ασφαλείας στο Κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος, που βρίσκεται 400 μέτρα από την υπό κατάληψη Μονή Εσφιγμένου.
Δείτε το βίντεο με τον χαρακτηριστικό ήχο:
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.