Γ. Νικητιάδης: Θα πάει καλά εφέτος ο τουρισμός

Θετικά είναι τα μηνύματα για την εφετινή τουριστική κίνηση όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Ο κ. Νικητιάδης είπε ότι από τις αγορές της Ρωσίας και του Ισραήλ καταγράφεται σημαντική άνοδος. Το 2009 ήρθαν στη χώρα 700.000 ρώσοι τουρίστες το 2011 οι τουρίστες έφθασαν τους 730.000 και με αλλαγή του συστήματος Σένγκεν οι ρώσοι θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. ανέφερε.

Οι ξένοι οργανώνουν νωρίτερα τις διακοπές του μέσω και των τουρ οπερέιτορ, κάτι που δεν έχει ο έλληνας σημείωσε, εξηγώντας το φαινόμενο οι τουρίστες του εξωτερικού να απολαμβάνουν φθηνότερες τιμές.

Έχουμε 20.000 αρχαιολογικά μνημεία, αλλά δεν έχουμε χρήματα για να τα φυλάξουμε όλα, τόνισε ο υφυπουργός. «Δεν μπορούμε να προσλάβουμε κόσμο» πρόσθεσε, με αφορμή την ληστεία στο Μουσείο της Ολυμπίας. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την συνεργασία των τοπικών αρχών.

Σημειώνεται ότι τουριστικό ρεύμα απο Ισραήλ και Τουρκία ενισχύει την αγορά της Θεσσαλονίκης από τις  αρχές του 2011.

Οι επισκέπτες φαίνεται ότι ελκύονται απο το έντονο εβραϊκό και οθωμανικό στίγμα της πόλης, αλλά και τη διαχρονική ιστορική διαδρομή της.

Ενδεικτικά τους τελευταίους 16 μήνες έχουν αυξηθεί οι διανυχτερεύσεις Ισραηλινών στη Θεσσαλονίκη κατά 400% και των τούρκωψν τουριστών κατά 63%.
Πηγή: skai.gr