Κλείσιμο

FT: Νέες ελληνικές απαιτήσεις απειλούν τη συμφωνία στο Eurogroup

Σε εσπευσμένη αναθεώρηση της ανάλυσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έχουν επιδοθεί σήμερα το πρωί οι επιθεωρητές της τρόικα μετά από την επιμονή του Λουκά Παπαδήμου τα ξημερώματα να αναθεωρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2014, γράφουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς επικαλούμενοι πηγές από τις Βρυξέλες που έχουν ενημερωθεί για τις χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.

Η οικονομική εφημερίδα τονίζει ότι αυτή η αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι αμφίβολο κατά πόσο θα είναι έτοιμη εγκαίρως για την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup. Από τη στιγμή που η ανάλυση της τρόικα αποτελεί τη βάση της όποιας συμφωνίας θα μπορούσε να επιτευχθεί στις Βρυξέλλες, η ευτυχής κατάληξη της αποψινής συνεδρίασης είναι επίσης αμφίβολη, προσθέτει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι με βάση τη νέα ελληνική απαίτηση, η κυβέρνηση θα κατέγραφε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% έως το 2014.

Ένα δεύτερο σημείο που απειλεί την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, είναι η συνεχιζόμενη άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει την έγγραφη δέσμευση που απαιτείται για την αποδοχή και εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.

Αναφέρεται επίσης ότι δεν είναι πολύ πιθανή η υπογραφή ούτε του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός