Κλείσιμο

ΔΝΤ: Μέχρι 15 Δεκεμβρίου τα χρήματα της 6ης δοσης

Το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει δοθεί στην Ελλάδα το ποσό των 2,2 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. Με το μερίδιό του στην 6η δόση, η συνολική συνεισφορά του ΔΝΤ στο δάνειο στήριξης ανέρχεται μέχρι σήμερα σχεδόν σε 20,3 δισ. ευρώ. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι το συμβούλιο ενέκρινε και την τροποποίηση των κριτηρίων απόδοσης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ συνεχάρη την Ελλάδα για «σημαντικά επιτεύγματα», συμπεριλαμβανομένης και της «μεγάλης μείωσης» του δημοσιονομικού ελλείμματος, όπως είπε. Επιπλέον, η κ. Λαγκάρντ επαίνεσε τη δημιουργία «κυβέρνησης ενότητας» και την «υιοθέτηση των στόχων του προγράμματος και των πολιτικών» από τα μεγάλα κόμματα, θεωρώντας αυτές τις εξελίξεις «ένα σημαντικό βήμα» και προσθέτοντας ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει την «ευρύτερη εντολή», για να εφαρμόσει σταθερά το πρόγραμμα, το οποίο είναι ο «καλύτερος τρόπος» να βοηθηθεί η Ελλάδα για να διαχειριστεί τους κινδύνους που αντιμετωπίζει τώρα.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ μίλησε για την ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα, σημειώνοντας ότι το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης μπορεί να προσφέρει υψηλότερες επενδύσεις, ανάπτυξη και μείωση του χρέους.

Από την πλευρά του ο αντιπρόσωπος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που καταγράφονται στην πολυσέλιδη έκθεσή του για την τωρινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η έκθεσή του θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες μέρες.


Από τις 12 μέχρι τις 16 του τρέχοντος μηνός θα βρίσκονται στην Αθήνα οι αντιπρόσωποι της τρόικας για την εφαρμογή της συμφωνίας 26ης και 27ης Οκτωβρίου, καθώς και ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr