Υπέρ των πρωτοβουλιών της ΡΑΕ η Aegean Power

Υπέρ των πρωτοβουλιών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την προστασία των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας τάσσεται η Aegean Power.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, η εταιρία επικροτεί την πρόσφατη πρωτοβουλία της ΡΑΕ σχετικά με τις «Εμπορικές Πρακτικές Προώθησης και Πώλησης Υπηρεσιών Ηλεκτρικής Ενέργειας», με στόχο τη θέσπιση συγκεκριμένου πλαισίου και τη διασφάλιση τήρησης των συναλλακτικών ηθών κατά την προώθηση προϊόντων ενέργειας από τον εκάστοτε Προμηθευτή Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Όπως αναφέρει, η ίδια κατήγγειλε το Δεκέμβριο στη ΡΑΕ πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά ρεύματος.

Παράλληλα, η εταιρεία επιδοκιμάζει τις χρηστικές οδηγίες που έχει δημοσιεύσει η ΡΑΕ, με τη μορφή «5 βασικών βημάτων», για όσους ενδιαφέρονται να αλλάξουν Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας. Προτρέπει επίσης τους Καταναλωτές να ενημερώνονται προσεκτικά για τις χρεώσεις και τα επιμέρους χαρακτηριστικά των προσφερόμενων τιμολογίων/προϊόντων, προκειμένου να προχωρούν στις πιο συμφέρουσες γι' αυτούς επιλογές.

Η Aegean Power προσθέται ότι θεωρεί αναγκαία τη διασφάλιση της διαφάνειας και των συνθηκών θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά της Ηλεκτρικής Ενέργειας, καθώς επίσης και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης του καταναλωτή και της προστασίας των δικαιωμάτων του.
Πηγή: skai.gr