«Σημάδια προόδου» βλέπει στις συνομιλίες με Ρωσία, ο πρόεδρος Ζελένσκι

«Σημάδια προόδου» βλέπει στις συνομιλίες με Ρωσία, ο πρόεδρος Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου είναι δύσκολες και ορισμένες φορές χαρακτηρίζονται από έντονη αντιπαράθεση, αλλά συμπλήρωσε ότι «βήμα-βήμα προχωράμε μπροστά».

Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι περίπου 100.000 κάτοικοι βρίσκονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Ο Ζελένσκι ζήτησε τη μεσολάβηση του πάπα Φραγκίσκου, γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera

Με αναφορά στη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πάπα Φραγκίσκο, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera γράφει ότι η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε τη διαμεσολάβηση του ποντίφικα για τον τερματισμό του πολέμου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πρόεδρος Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος υπογράμμισε πόσο σημαντικός, θα ήταν ένας διαμεσολαβητικός ρόλος της Αγίας Έδρας για να τεθεί τέρμα στην τρομερή αυτή ανθρώπινη δοκιμασία.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι σήμερα, ο πάπας Φραγκίσκος και ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησαν τρεις φορές. «Ο πάπας τόνισε ότι η Αγία Έδρα προσεύχεται και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει ο πόλεμος», δήλωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βατικανό.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Φραγκίσκος επέλεξε «να αφιερώσει τη Ρωσία και την Ουκρανία στην αγνότατη καρδιά της Παρθένου», με ειδική προσευχή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Πηγή: skai.gr