Κλείσιμο

Ζελένσκι στο ιαπωνικό Κοινοβούλιο: «Ευχαριστώ» για τη στήριξη - Ζητά εμπάργκο στα ρωσικά προϊόντα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από την Ιαπωνία να αυξήσει την πίεση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, κάνοντας εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικών προϊόντων.

Μιλώντας σήμερα στο ιαπωνικό κοινοβούλιο μέσω βιντεοκλήσης, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Ιαπωνία που πρωτοστάτησε μεταξύ των ασιατικών χωρών στην καταδίκη της ρωσικής εισβολής και στην επιβολή κυρώσεων.

«Τα υπεύθυνα κράτη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν την ειρήνη. Είμαι ευγνώμων στο κράτος σας για τη στάση αρχών που κράτησε σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, για την πραγματική βοήθεια προς την Ουκρανία» τόνισε ο Ζελένσκι.

«Ήσασταν οι πρώτοι στην Ασία που αρχίσατε πραγματικά να ασκείτε πίεση στη Ρωσία για την αποκατάσταση της ειρήνης, που υποστηρίξατε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και σας καλώ να συνεχίσετε να το κάνετε αυτό» σημείωσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν νέες επιθέσεις από τη λεγόμενη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, αφού κατέλαβαν το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο τον περασμένο μήνα τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις επιθέσεις που υποστήριξε ότι σχεδιάζει η Ρωσία.

«Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα πολλών νέων κρίσεων» ανέφερε ο Ζελένσκι. «Οι περιβαλλοντικές και διατροφικές προκλήσεις είναι πρωτοφανείς».

Πηγή: skai.gr