Ζελένσκι προς Μπάιντεν: «Πρέπει να σταματήσουμε τον Ρώσο επιτιθέμενο το «συντομότερο δυνατόν»

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν σήμερα για την κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων σε τοποθεσίες με άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών και ο βομβαρδισμός, νωρίτερα σήμερα, κοντά στο Μπάμπι Γιαρ, τοποθεσία που είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τις εκτελέσεις Εβραίων στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία -- αμυντική, οικονομική και ανθρωπιστική.

«Μόλις συνομίλησα με τον Αμερικανό πρόεδρο (...) Πρέπει να σταματήσουμε τον Ρώσο επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατό», έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι μετά από αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία, την έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτών.

Ο Τζο Μπάιντεν για την επικοινωνία με Ζελένσκι

«Μόλις συνομίλησα με τον πρόεδρο Ζελένσκι για να συζητήσουμε τη συνεχή υποστήριξή μας προς την Ουρκανία -περιλαμβανομένων συνδρομής στον τομέα της ασφάλειας και ανθρωπιστική βοήθεια- καθώς αμύνεται έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. Θα κάνουμε τη Ρωσία να λογοδοτήσει, και οι κυρώσεις έχουν ήδη καταστροφικό αντίκτυπο» αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε ανάρτησή του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ