Ζαχάροβα για Ουκρανία: Θα φέρουμε το καθεστώς των ανδρείκελων στη Δικαιοσύνη

«Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια» υποστήριξε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ένα άλλο καθήκον της επιχείρησης είναι να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να πραγματοποιήσει την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» δήλωσε δε η διπλωμάτις. 

«Το μόνο που μπορεί να κάνει το καθεστώς του Κιέβου είναι να συμμορφώνεται με εντολές που έρχονται πέρα από τον ωκεανό οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον του ρωσικού λαού» τόνισε η Ζαχάροβα. 

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε παράλληλα τη Γαλλία ότι ευθύνεται για τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων στο Ουκρανικό. Υποστήριξε είναι μέρος της «υστερίας» που περιβάλλει τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Ουκρανού προέδρου, φέρεται έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στο Μίνσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: skai.gr