Ζαχάροβα: Φινλανδία και Σουηδία γνωρίζουν πού θα οδηγήσει η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Ζαχάροβα: Φινλανδία και Σουηδία γνωρίζουν πού θα οδηγήσει η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία μέσω διμερών διπλωματικών διαύλων για τις συνέπειες της ένταξης στο ΝΑΤΟ, διεμήνυσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Αυτοί [η Σουηδία και η Φινλανδία] γνωρίζουν, δεν θα εκπλαγούν σε κάτι, ενημερώθηκαν για τα πάντα, πού θα οδηγήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρωσίδα αξιωματούχος. 

«Έχουμε ανακοινώσει όλες τις προειδοποιήσεις μας τόσο δημόσια όσο και μέσω διμερών καναλιών», είπε η Ζαχάροβα στον τηλεοπτικό σταθμό Russia-24.

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ανοίγει σήμερα συζήτηση για το αν θα επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η υποστήριξη των Φινλανδών πολιτών στην προοπτική ένταξης, η οποία παλαιότερα δεν ξεπερνούσε το 20 με 25%, έχει φθάσει και το 70%, ενώ στη Βουλή υπάρχει πλέον σαφές πλειοψηφικό ρεύμα. 

Παρά την προειδοποίηση της Ρωσίας για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην περιοχή της Βαλτικής εάν η Φινλανδία και η γειτονική Σουηδία ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία, η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η απόφαση για αίτηση ένταξης στη Βορειοανατολική Συμμαχία θα ληφθεί πολύ γρήγορα, «όχι εντός μηνών, αλλά εντός εβδομάδων».

Πηγή: bbc.com