Κλείσιμο

Στήριξη προς τον Ουκρανό ομόλογό της εξέφρασε σε επικοινωνία η Βρετανίδα Υπουργός Εξωτερικών

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας επαναβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας της προς την Ουκρανία έναντι της ρωσικής επιθετικότητας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους το μεσημέρι.

Η κα Τρας επρόκειτο να συναντηθεί από κοντά στο Κίεβο με τον Ντμίτρο Κουλέμπα συνοδεύουσα τον Πρωθυπουργό Τζόνσον κατά τη χθεσινή επίσκεψή του, αλλά το ταξίδι αναβλήθηκε λόγω προσβολής της από κορωνοϊό.

Είπε πάντως στον ομόλογό της ότι σκοπεύει να προγραμματίσει ξανά την επίσκεψη, καθώς και ότι σχεδιάζει σύντομα να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν πως οι Ευρωπαίοι και νατοϊκοί σύμμαχοι πρέπει να παρουσιάσουν ένα «σθεναρό και ενιαίο μέτωπο» έναντι της Ρωσίας.

Η κα Τρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Foreign Office, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του Λονδίνου να διατηρήσει ανοιχτή τη διπλωματική οδό με τη Ρωσία ενώ παρέχει αμυντική και οικονομική στήριξη στην Ουκρανία.

Η επικοινωνία αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν από το τηλεφώνημα που θα έχουν οι Μπόρις Τζόνσον και Βλάντιμιρ Πούτιν, με αντικείμενο την ένταση στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Εν τω μεταξύ νωρίς το απόγευμα η βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία γνωστοποίησε πως αεροσκάφη τύπου Typhoon και Voyager απογειώθηκαν από βάσεις στο Μοράι της Σκωτίας και στο Όξφορντσιρ της Αγγλίας για να παρακολουθήσουν την πορεία «αγνώστου ταυτότητος αεροσκάφος» που πετούσε βορείως της Σκωτίας, σε «βρετανική περιοχή ενδιαφέροντος».

Δημοσίευμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί αναφέρθηκε σε ρωσικό αεροσκάφος.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: skai.gr