«Όσοι βρίσκονται μέσα και γύρω από το Κρεμλίνο δεν θα έχουν πού να κρυφτούν», λέει η Λιζ Τρας για το ουκρανικό

Η εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας ανέφερε, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει περαιτέρω στρατό για να διασφαλίσουν και να προστατεύσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Είπε, επίσης, ότι το Λονδίνο θα εξετάσει και τον εφοδιασμό του ΝΑΤΟ με περισσότερα «γρήγορα τζετ, πολεμικά πλοία και στρατιωτικούς».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αποφασισμένο να πρωτοστατήσει μέσω της αποτροπής και της διπλωματίας», τόνισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «προετοιμάζει ένα πακέτο συντονισμένων κυρώσεων χωρίς προηγούμενο». Η Τρας λέει ότι οποιαδήποτε εισβολή στην Ουκρανία θα αντιμετωπιστεί με «τεράστιες συνέπειες για τα συμφέροντα και την οικονομία της Ρωσίας».

«Σήμερα, δηλώνω την ετοιμότητά μας να δράσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προτείνει νέα νομοθεσία για την επιβολή κυρώσεων σε έναν «πολύ ευρύτερο» αριθμό ανθρώπων και επιχειρήσεων που συνδέονται με το Κρεμλίνο.

«Όσοι βρίσκονται μέσα και γύρω από το Κρεμλίνο δεν θα έχουν πού να κρυφτούν», προσθέτει.

Αυτό το τελευταίο σχόλιο προκάλεσε γέλια στο κοινοβούλιο, πιθανότατα επειδή το Λονδίνο έχει το παρατσούκλι «Λόνδογκραντ» καθώς έχει χρησιμοποιηθεί ως τοποθεσία για να κρατούν και να ξοδεύουν τα χρήματά τους οι Ρώσοι ολιγάρχες.

Η Τρας κλείνοντας είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα πει αμέσως σε ποιον σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: skai.gr