Δύο χωριά στην Ουκρανία θα κτίσουν Βρετανία και Πολωνία

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, τα χωριά, στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας και στο Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας θα  φιλοξενήσουν πάνω από 700 ανθρώπους

Η Βρετανία και η Πολωνία θα κατασκευάσουν δύο προσωρινά χωριά στη δυτική και κεντρική Ουκρανία για να προσφέρουν κατάλυμα σε αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της ρωσικής εισβολής, όπως ανέφερε σήμερα το Λονδίνο, δεσμευόμενο να παράσχει χρηματοδότηση 10 εκατ. λιρών (12,3 εκατ. δολάρια).

Σχεδόν 118.000 Ουκρανοί έχουν φιλοξενηθεί από βρετανικές οικογένειες στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ως απάντηση στη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά κάποιοι αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες για να βρουν μόνιμη στέγαση.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα χωριά στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας και το Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν πάνω από 700 ανθρώπους, ένα μέρος των εκατομμυρίων εκτοπισμένων που έχουν μετεγκασταθεί σε άλλα μέρη της Ουκρανίας ή έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

«Τον περασμένο χρόνο, ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν συνέχισε να στοχοποιεί σπίτια αμάχων και υποδομές, με τον ουκρανικό λαό να πληρώνει βαρύ τίμημα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

«Αυτή η νέα σύμπραξη Ηνωμένου Βασιλείου-Πολωνίας θα βοηθήσει να δοθεί φως, θέρμανση και σπίτια σε αυτούς που είναι σε μεγαλύτερη ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ