«Το Smart σου κοστίζει 300 ευρώ, η Lamborghini μου 1 δισ»: Βίντεο ενός από τους youtubers που σκότωσαν 5χρονο αγόρι σε τροχαίο

H πρόκληση ήταν να κινούνται για 50 ώρες με υψηλή ταχύτητα στους δρόμους της Ρώμης - «Το Smart σου κοστίζει 300 ευρώ στο Conad (αλυσίδα σούπερ μάρκετ), το δικό μου 1 δισ.»

Θρήνος, αλλά και οργή, επικρατούν στην Ιταλία για το θάνατο ενός πεντάχρονου αγοριού και τον τραυματισμό της μητέρας και της μικρής του αδελφής σε τροχαίο, το οποίο προκλήθηκε από γνωστή ομάδα youtubers που έκαναν ένα challenge με μια νοικιασμένη Lamborghini. H πρόκληση ήταν να κινούνται για 50 ώρες με υψηλή ταχύτητα στους δρόμους της Ρώμης.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο Κασάλ Παλόκο, κοντά στην πόλη Όστια, λίγα χιλιόμετρα νότιοδυτικά της Ρώμης. Ο 20χρονος Ματέο Ντι Πιέτρο, οδηγούσε το θηριώδες SUV της Lamborghini όταν συγκρούστηκε με το Smart της οικογένειας. Το τετράχρονο κορίτσι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Bambin Gesù στη Ρώμη σήμερα, ενώ η μητέρα της 28 ετών, παραμένει στο νοσοκομείο Sant’Eugenio.

Έως στιγμής κατηγορίες αντιμετωπίζει μόνο ο οδηγός, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, μόλις εξακριβωθούν τα όσα προηγήθηκαν του τροχαίου. Και οι πέντε επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο είναι youtubers και ανήκουν στην ομάδα TheBorderline.


Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως οι νεαροί μετέδιδαν το επικίνδυνο επιχείρημα ζωντανά στο διαδίκτυο, όπου καταγράφονται 600.000 ακόλουθοι και πάνω από 150 εκατομμύρια προβολές των «κατορθωμάτων» τους.

Οι Αρχές κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα για να διαλευκάνουν το περιστατικό και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Τραγική ειρωνεία 

Μόλις δύο ώρες πριν από το τροχαίο, ένας από την παρέα των youtubers, ο οποίος επέβαινε στη Lamborghini, είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο TikTok του ειρωνευόμενος τα μικρά αυτοκίνητα μάρκας Smart, όπως του θύματος, επειδή ήταν φθηνά σε σύγκριση με το νοικιασμένο σπορ αυτοκίνητό του.

«Αυτή η γυναίκα στο Smart, τι κάνει; Γεια σου αγάπη, το αυτοκίνητό σου κοστίζει 300 ευρώ, μεταχειρισμένο, από το Conad (αλυσίδα σούπερ μάρκερ). Το δικό μου κοστίζει ένα δισεκατομμύριο, αξίζει όσο η Amazon», δηλώνει χαρακτηριστικά στο βίντεο, από το εσωτερικό της Lamborghini.

Locals claim the YouTubers in the SUV had tried to overtake a car at a high speed while taunting other drivers as part of a social media stunt before crashing head-on with the family's smart car (pictured: the scene)

Πηγή: skai.gr