Πιο ζεστή και από τη Σαχάρα σήμερα η Βρετανία: Ξεχύθηκαν στα πάρκα για ηλιοθεραπεία

Ο καύσωνας οφείλεται στη μετακίνηση προς το βορρά της μάζας καυτού αέρα που είχε σκεπάσει την Ιβηρική και τη Γαλλία από τις αρχές της εβδομάδας.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Κοντά στη θερμοκρασία ρεκόρ για το μήνα Ιούνιο αναμένεται να βρεθεί σήμερα η Βρετανία, με τον υδράργυρο να αγγίζει και ενδεχομένως να ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο και ίσως στην ανατολική Αγγλία.

Πιστεύεται ότι μια τέτοια θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη από αυτή που καταγράφηκε χθες στη δυτική Σαχάρα.

Ηλιοθεραπεία στο πάρκο St James.

Την Πέμπτη καταγράφηκε για δεύτερη διαδοχική ημέρα η υψηλότερη θερμοκρασία του έτους, με 29,5 βαθμούς Κελσίου στο δυτικό Λονδίνο.

Ο καύσωνας οφείλεται στη μετακίνηση προς το βορρά της μάζας καυτού αέρα που είχε σκεπάσει την Ιβηρική και τη Γαλλία από τις αρχές της εβδομάδας.

Πολίτες κάθονται στη σκιά στο πάρκο st James.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ΗΒ έχει εκδώσει προειδοποίηση επιπέδου 3, από την τετραβάθμια κλίμακα προειδοποιήσεων, ώστε οι υγειονομικές αρχές να είναι έτοιμες για περιστατικά θερμοπληξίας και άλλα προβλήματα λόγω της ζέστης.

Τουρίστες στο London Eye

Η ζέστη είναι τόση ώστε για πρώτη φορά οι διοργανωτές των ιστορικών ιπποδρομιών του Royal Ascot, με το επίσημο ένδυμα για τους θεατές, θα επιτρέψουν στους άνδρες να αφαιρέσουν τη γραβάτα τους.

Σε επιφυλακή για πυρκαγιές είναι και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Βρετανία κατά τον Ιούνιο είναι οι 35,6 βαθμοί Κελσίου του 1976 στο Σαουθάμπτον.

Όλοι προσπαθούν να δροσιστούν.