Νέες κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων από τη Ρωσία επέβαλε το Λονδίνο

Η ανακοίνωση του νέου γύρου κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από τη βρετανική κυβέρνηση έρχεται τη στιγμή που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται τη Βρετανία.

Η Βρετανία ανακοίνωσε νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος «μελών της στρατιωτικής ελίτ της Ρωσίας και της ελίτ του Κρεμλίνου», συμπεριλαμβανομένων έξι οντοτήτων που παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις στοχοθέτησαν επίσης οκτώ πρόσωπα και μία οντότητα που συνδέεται με χρηματοοικονομικά δίκτυα που βοηθούν στη «διατήρηση πλούτου και ισχύος μεταξύ μελών της ελίτ του Κρεμλίνου», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση σήμερα, τη στιγμή που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται τη Βρετανία.

«Η Ουκρανία έχει δείξει στον Πούτιν ότι δεν θα καμφθεί υπό την τυραννική του εισβολή. Εκείνος απάντησε με το να χτυπά αδιακρίτως περιοχές αμάχων και κρίσιμης σημασίας εθνικές υποδομές σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι σε ανακοίνωση. «Δεν μπορούσε να τον αφήσουμε να επιτύχει. Πρέπει να αυξήσουμε τη στήριξή μας».

Η Βρετανία έχει επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 1.300 πρόσωπα και οντότητες στη Ρωσία κατά τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ