Ο Ερντογάν στο επίκεντρο του σεισμού: «Στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά τώρα έχουν επιλυθεί»

«Μην φοβάστε, δεν θα σας αφήσουμε στους δρόμους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους σεισμόπληκτους και ανακοίνωσε οικονομικό βοήθημα 531 δολάρια σε κάθε πληγείσα οικογένεια

Τις πληγείσες περιοχές από τα 7,8 Ρίχτερ στην επαρχία Καχραμάνμαράς επισκέφτηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, 4 ημέρες μετά τους δυο φονικούς σεισμούς, από όπου και ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 8.574.  

Μιλώντας στους δημοσιογράφους με τις σειρήνες των ασθενοφόρων να ηχούν, ο Ταγιπ Ερντογάν δήλωσε ότι αρχικά υπήρξαν κάποια προβλήματα στην ανταπόκριση των αρχών, αλλά οι επιχειρήσεις έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό τώρα. 

«Την πρώτη ημέρα αντιμετωπίσαμε κάποια ζητήματα, αλλά μετά τη δεύτερη ημέρα και σήμερα η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο», είπε.

ERDOGAN

Καθώς χιλιάδες άνθρωποι παραπονιούνται για την έλλειψη μέσων και για την αργή αντίδραση των αρχών, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε οι πολίτες θα πρέπει να ακούνε πληροφορίες μόνο από τις αρχές και να αγνοούν τους «προβοκάτορες».

ERDOGAN

«Η κυβέρνηση στοχεύει να κατασκευάσει κατοικίες μέσα σε ένα χρόνο για εκείνους που έμειναν άστεγοι στις δέκα πληγείσες επαρχίες», ανακοίνωσε ο πρόεδρος.

«Μην φοβάστε, δεν θα σας αφήσουμε να μείνετε στους δρόμους» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι «αρχικά» κάθε πληγείσα οικογένεια θα πάρει οικονομικό βοήθημα 531 δολάρια. 

Ο πιο καταστροφικός σεισμός εδώ και δεκαετίες προκάλεσε καταστροφές σε νοσοκομεία, αεροδρόμια και δρόμους και την κατάρρευση πάνω από 6.400 κτιρίων.

Όπως είπε, υπήρξαν προβλήματα στους δρόμους και στα αεροδρόμια, αλλά στο εξής θα βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση.

«Είχαμε κάποια προβλήματα στα αεροδρόμια και σε δρόμους, αλλά σήμερα είναι καλύτερα. Αύριο και στη συνέχεια θα είναι καλύτερα. Αντιμετωπίζουμε ακόμη κάποια θέματα με τα καύσιμα ... αλλά θα τα ξεπεράσουμε και αυτά», κατέληξε ο Ερντογάν μετά την επίσκεψή του σε καταυλισμούς που έστησε η AFAD, η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Πηγή: skai.gr