Με μαζικά πλήγματα πυροβολικού θα επιχειρήσει να προελάσει στο Ντονμπάς η Ρωσία, λένε οι Βρετανοί

Με μαζικά πλήγματα πυροβολικού θα επιχειρήσει να προελάσει στο Ντονμπάς η Ρωσία, λένε οι Βρετανοί

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι τις προσεχείς εβδομάδες η Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει να βασίζεται σε μαζικά πλήγματα από το πυροβολικό της καθώς αποπειράται να ανακτήσει τη δυναμική στην προέλασή της στο Ντονμπάς.

Στη νεότερη ενημέρωσή του το υπουργείο σημειώνει πως στην περιοχή του Τσερνίχιβ βορείως του Κιέβου οι Ρώσοι κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε 3.500 κτίρια κατά την αποτυχημένη προσπάθεια προέλασης προς την ουκρανική πρωτεύουσα. Το 80% των ζημιών εκεί έχουν προκληθεί σε κτίρια κατοικιών.

Η κλίμακα αυτής της ζημιάς, σχολιάζει το βρετανικό υπουργείο, υποδεικνύει την ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυροβολικό κατά κατοικημένων περιοχών αδιακρίτως και χωρίς να σκέφτεται αν αυτά τα πλήγματα είναι δυσανάλογα της απειλής για τις δυνάμεις της.

«Η Ρωσία πιθανώς έχει καταφύγει σε αυξημένη εξάρτηση από αδιάκριτους βομβαρδισμούς πυροβολικού λόγω της περιορισμένης ικανότητας κατάκτησης στόχων και μιας απροθυμίας να διακινδυνεύσει πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πέρα από τις δικές της γραμμές μετώπου», προσθέτει το ενημερωτικό σημείωμα από το Λονδίνο.

Πηγή: skai.gr