Μόσχα: Οι κυρώσεις της Δύσης και της G7 επιδεινώνουν τις παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων

Οι προσπάθειες της Δύσης και των χωρών της G7 να απομονώσουν τη Μόσχα έχουν επιδεινώσει τις παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι προσπάθειες να εκτραπεί η Ρωσία οικονομικά και υλικοτεχνικά από μακροχρόνια κανάλια διεθνούς συνεργασίας επιδεινώνουν μόνο τις οικονομικές και επισιτιστικές κρίσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν οι μονομερείς ενέργειες των δυτικών χωρών, κυρίως της G7 επιδείνωσαν το πρόβλημα των logistics και των αλυσίδων προμήθειας τροφίμων στις παγκόσμιες αγορές», πρόσθεσε.

Το Σάββατο, οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να ενισχύσουν την οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας, να συνεχίσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία και να αντιμετωπίσουν αυτό που ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας περιέγραψε ως «πόλεμο σιταριού» που διεξάγεται από τη Μόσχα.

Μετά τη συνάντηση στο θέρετρο Weissenhaus της Βαλτικής Θάλασσας, ανώτεροι διπλωμάτες από τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκαν επίσης να συνεχίσουν τη στρατιωτική και αμυντική τους βοήθεια για «όσο χρειαστεί».

Τέλος, είπαν ότι θα αντιμετωπίσουν τη ρωσική παραπληροφόρηση με στόχο να κατηγορήσει τη Δύση για ζητήματα εφοδιασμού τροφίμων σε όλο τον κόσμο λόγω των οικονομικών κυρώσεων στη Μόσχα και προέτρεψαν την Κίνα να μην βοηθήσει τη Μόσχα ή να δικαιολογήσει τον πόλεμο στη Ρωσία.

Πηγή: skai.gr