Κακοκαιρία Κιαράν: Οι χρήστες των social media «κράζουν» τα βρετανικά ΜΜΕ που στέλνουν τους ρεπόρτερς σε επικίνδυνα σημεία - Δείτε βίντεο

Οι δημοσιογράφοι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές με τους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν αρνητικά την επιλογή των ΜΜΕ να στέλνουν τους ρεπορτέρς σε επικίνδυνα σημεία

Ρεπόρτερς του Skynews, του ITV και του BBC προσπαθούν να μεταδώσουν τις εξελίξεις σχετικά με την κακοκαιρία Ciaran που πλήττει την Μεγάλη Βρετανία.

Οι δημοσιογράφοι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές με τους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν αρνητικά την επιλογή των ΜΜΕ να στέλνουν τους ρεπορτέρς σε επικίνδυνα σημεία.

Η Ashna Hurynag τη στιγμή που έδινε το ρεπορτάζ της από την ακτή του Jersey αιφνίδια χάθηκε από την οθόνη.

Καθώς η ανταποκρίτρια πάλευε με τους ανέμους, μίλησε με τους συναδέλφους της στο στούντιο τους στο Λονδίνο και αστειεύτηκε λέγοντας: «Πρέπει να πούμε πως δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιες ταχύτητες ανέμου».

«Μας είπαν ότι οι ταχύτητες του ανέμου έχουν ξεπεράσει τα 100 μίλια την ώρα και κοιτάζοντας μόνο τη θάλασσα πίσω μου, μπορείς να δεις αυτά τα τεράστια κύματα», πρόσθεσε, προτού... εξαφανιστεί από την οθόνη σε απευθείας σύνδεση.

Μάλιστα προειδοποίησε το κοινό που παρακολουθεί να ''μείνει σπίτι''.

«Σε εμάς λέτε να μείνουμε σπίτι και στέλνετε τους ρεπόρτερς στην κακοκαιρία;»

Ένας χρήστης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τρελό, εκεί μας προειδοποιείτε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή μας, ιδιαίτερα κοντά στις ακτές, οπότε τα κανάλια στέλνουν δημοσιογράφους σε αυτό το σημείο, αυτό είναι εντελώς ανεύθυνο»

Ένας άλλος έγραψε: «Η τυπική GMB στέλνει έναν ρεπόρτερ στην κακοκαιρία και λέει σε όλους μας να μείνουμε ''σπίτι''».

«Προειδοποείτε για τον καιρό και στελνετε δημοσιογράφους σε αυτά τα σημεία;» πρόσθεσε ένας τρίτος.

σχόλια

Οι τηλεθεατές του Skynews σχολίασαν αρνητικά επίσης όσους βρίσκονται στα στούντιο ενώ οι ρεπόρτερς βρίσκονται έξω.

Ένας ακόμη έγραψε: «Μην ρισκάρετε την ασφάλεια κανενός» ενώ άλλος σχολίασε: «Οι άνθρωποι απομακρύνονται... Ας στείλουμε έναν δημοσιογράφο σε αυτό το επικίνδυνο μέρος».  

Δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους

Σημειώνεται πως δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους καθώς οι δυνατοί άνεμοι κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η καταιγίδα δημιούργησε χάος στους δρόμους, ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να εργάζονται από το σπίτι και εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν.

Την ίδια στιγμή, 54 περιοχές πλημμύρησαν, αναφέρει η Daily Mail.

Στο Τζέρσεϊ, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο, αφού οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε περιουσίες.

Πηγή: skai.gr