Στο έλεος της καταιγίδας Κιαράν η Βρετανία

Στέγες έχουν ξηλωθεί, δέντρα έχουν ξεριζωθεί και περισσότερα από 7.000 σπίτια στην Κορνουάλη είναι χωρίς ρεύμα. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα τρένα λόγω προβλημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ εκατοντάδες σχολεία θα μείνουν κλειστά στη νότια Αγγλία

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Άνεμοι με ταχύτητα ριπών έως και 149 χιλιομέτρων την ώρα έπληξαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες τις νότιες ακτές της Βρετανίας και τα νησιά της Μάγχης, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές να έχει κηρυχθεί «μείζον περιστατικό».

Πολλές είναι οι ζημιές, με σκεπές κτιρίων να έχουν ξηλωθεί, δέντρα να έχουν ξεριζωθεί και περισσότερα από 7.000 σπίτια στην Κορνουάλη να είναι το πρωί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στη νήσο Τζέρσεϊ τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμών από ζημιές στην οικία τους, ενώ 35 ακόμα κάτοικοι χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο πάλι λόγω ζημιών στα σπίτια τους.

Οι πολίτες έχουν κληθεί να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα τρένα λόγω προβλημάτων και ακυρώσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ εκατοντάδες σχολεία θα μείνουν κλειστά στη νότια Αγγλία λόγω ζημιών ή για προληπτικούς λόγους.

Οι άνεμοι συνοδεύονταν από έντονες βροχοπτώσεις, ενώ σε ισχύ για την Πέμπτη παραμένουν πορτοκαλί και κίτρινες μετεωρολογικές προειδοποιήσεις για συνεχείς νεροποντές με κίνδυνο για πλημμύρες, αλλά και για επίμονους ανέμους. Σε ισχύ είναι 65 προειδοποιήσεις και 156 συναγερμοί για πλημμύρες.

Οι προειδοποιήσεις καλύπτουν κυρίως τη νότια και ανατολική Αγγλία, την Ουαλία και την ανατολική Σκωτία, όπου υπάρχουν ακόμα περιοχές με συσσωρευμένα ύδατα από την Καταιγίδα Μπαμπέτ που έπληξε την περιοχή προ δέκα ημερών.
 

Πηγή: skai.gr