Τσαβούσογλου: Κίεβο και Μόσχα «δέχονται μόνο μεσολάβηση Ερντογάν» - Αντίδραση Ουκρανού αξιωματούχου

Τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «Ρωσία και Ουκρανία αποδέχονται μόνο τη μεσολάβηση του Τούρκου Ερντογάν» σχολίασε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών του Κιέβου, Άντον Γκεραστσένκο, ενώ η αιματηρή σύγκρουση φαίνεται να εισέρχεται σε κρίσιμη καμπή. Ο Άντον Γκεραστσένκο απορρίπτει το ενδεχόμενο μεσολάβησης μετά τις νέες σφαγές, ζητώντας περισσότερα όπλα

Τι δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων πρέπει να αλλάξει, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη Σινώπη. «Αν μια φωτιά είναι γύρω μας, είναι πρώτο μας καθήκον να τη σβήσουμε» ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου «τα διεθνή συστήματα, ειδικά τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), δεν μπορούν να αποτρέψουν πολέμους. Δεν μπορούν να σταματήσουν τους πολέμους, δεν μπορούν να βρουν λύση στις προσδοκίες των ανθρώπων». 

«Προσπαθούμε να τερματίσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, και οι δύο χώρες αποδέχονται μόνο τη μεσολάβηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή επιδεικνύουμε προσέγγιση αρχών και θέλουμε να διατηρήσουμε τις σχέσεις με όλους όσο το δυνατόν καλύτερα. τρόπο», είπε.

Αναρτώντας τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στο κανάλι του στο Telegram, ο Γκεραστσένκο, ανέφερε: «μεσολάβηση; με δολοφόνους; Χωρίς πρόσθετα όπλα, αυτός ο πόλεμος θα γίνει ένα ατελείωτο λουτρό αίματος, σκορπίζοντας δυστυχία, βάσανα και καταστροφές. Μαριούπολη, Μπούκα, Κραματόρσκ – η λίστα (με τις σφαγές) θα συνεχιστεί. Κανείς δεν θα σταματήσει τους Ρώσους εκτός από την Ουκρανία με βαριά όπλα». 
 

Πηγή: skai.gr